Piskótás pudingszelet

A puha piskótatészta és a puding egyvelege mindig megörvendezteti a családot. Ezért is szeretjük annyira a piskótás pudingszeletet. Lényegében a mostoha szelet egy kicsit módosított változata ahol a piskótatészta és a puding felváltva, kis-kis adagokban kerül bele a sütőformába (és a puding nem a tésztás alapra kerül rá közvetlenül). Én most vaníliapudingot választotta, de elhihetitek, csokipudinggal és gyümölcsös pudinggal is fantasztikus – ki mit szeret. Nagyon fontos, hogy a sütit csak azután vágjuk fel, hogy teljesen kihűlt, mert ellenkező esetben a puding kifolyik. Ez az ízét nem rontja el, de nem szép látvány.

Hozzáadta:, 5.6.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Piskótás pudingszelet

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
150 gporcukor
200 gliszt (100 g sima + 100 g rétesliszt)
100 mllangyos víz
100 mlolaj
Puding:
600 mltej
9 kv. kanálkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
2 csomagpudingpor (vanília, csoki, ami ízlik…)
vaj a sütőforma kikenéséhez
rétesliszt a sütőforma beszórásához

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük (én kézi mixert használtam). Ezután kanalanként beledolgozzuk a lisztet, a vizet és az olajat. Utoljára a kemény habbá vert tojáshabot adjuk hozzá a keverékhez, nagyon óvatosan.
  2. A pudingot megfőzzük. A tejhez hozzáadjuk a kristály- és vaníliacukrot, majd a pudingport. Alaposan elkeverjük, ügyeljünk arra, hogy a tej ne legyen csomós. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, sűrűsödésig főzzük.
  3. A kivajazott és liszttel beszórt sütőtálba felváltva, kis adagokban beleöntjük a tésztát és a még forró pudingot. A tésztát és a pudingot a forma közepére öntjük, és minden adag puding vagy tészta ugyanott kerül bele a tálba. Ha a puding előbb elfogy mint a tészta, akkor a maradék tésztát egyszerűen ráöntjük..
  4. A süteményt 180 fokon addig sütjük, míg a felső tésztaréteg el nem kezd barnulni. A kész süteményt porcukorral megszórjuk.