Piskótás pudingszelet

Hozzáadta: Babu27, 5.6.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
A puha piskótatészta és a puding egyvelege mindig megörvendezteti a családot. Ezért is szeretjük annyira a piskótás pudingszeletet. Lényegében a mostoha szelet egy kicsit módosított változata ahol a piskótatészta és a puding felváltva, kis-kis adagokban kerül bele a sütőformába (és a puding nem a tésztás alapra kerül rá közvetlenül). Én most vaníliapudingot választotta, de elhihetitek, csokipudinggal és gyümölcsös pudinggal is fantasztikus – ki mit szeret. Nagyon fontos, hogy a sütit csak azután vágjuk fel, hogy teljesen kihűlt, mert ellenkező esetben a puding kifolyik. Ez az ízét nem rontja el, de nem szép látvány.
Hozzáadta: Babu27, 5.6.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
Puding:
- A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük (én kézi mixert használtam). Ezután kanalanként beledolgozzuk a lisztet, a vizet és az olajat. Utoljára a kemény habbá vert tojáshabot adjuk hozzá a keverékhez, nagyon óvatosan.
- A pudingot megfőzzük. A tejhez hozzáadjuk a kristály- és vaníliacukrot, majd a pudingport. Alaposan elkeverjük, ügyeljünk arra, hogy a tej ne legyen csomós. Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, sűrűsödésig főzzük.
- A kivajazott és liszttel beszórt sütőtálba felváltva, kis adagokban beleöntjük a tésztát és a még forró pudingot. A tésztát és a pudingot a forma közepére öntjük, és minden adag puding vagy tészta ugyanott kerül bele a tálba. Ha a puding előbb elfogy mint a tészta, akkor a maradék tésztát egyszerűen ráöntjük..
- A süteményt 180 fokon addig sütjük, míg a felső tésztaréteg el nem kezd barnulni. A kész süteményt porcukorral megszórjuk.