Piskótás-tejfölös eperbomba

A piskótás-tejfölös eperbomba hihetetlenül finom és frissítő desszert. Jó hidegen tálalva az igazi, így nem árt ezt a finomságot előző nap este elkészíteni. Sütni nem kell, csupán jó adag piskóta, tejföl (és cukor az ízesítéshez) és friss eper kell hozzá. Az alapanyagokat egymásra rétegezzük, egy napra hűtőbe tesszük, másnap pedig meglepjük vele a családot és magunkat is. Ha egy kicsit meg szeretnénk bolondítani, akkor a tejfölt két részre oszthatjuk, majd az egyikbe kakaót keverünk.

Hozzáadta:, 27.6.2017
Kategória: Desszertek, Sütés nélküli receptek
Piskótás-tejfölös eperbomba

Hozzávalók

tejföl (450 ml-es doboz)
vaníliacukor
porcukor
piskóta
eper

Elkészítés menete

  1. Egy doboz tejfölre 1 evőkanálnyi porcukrot és egy csomag vaníliacukrot számolunk. A piskóta és tejföl mennyisége attól függ, mekkora formát használunk, ezért sem adtuk meg a hozzávalók pontos mennyiségét.
  2. A forma alját kirakjuk a piskótával, lehetőleg jó szorosan.
  3. A tejfölt elkeverjük a porcukorral és a vaníliacukorral, ez kerül a formában lévő piskótára.
  4. A krémbe belenyomjuk az epret, majd újra kezdjük a rétegezést.
  5. Ügyeljünk arra, hogy minden réteg piskótára jusson tejfölös krém.
  6. A desszertet 24 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tetejét saját fantáziánk szerint díszítjük. Jó étvágyat!

Blogom: Receptyakeber