TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Mandarin Piskótatekercs mandarinkrémmel
Piskótatekercs mandarinkrémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   19.8.2022

Piskótatekercs mandarinkrémmel

Finom, frissítő édesség, akár kezdő cukrászoknak is. Nem kell hozzá sok tudás vagy tapasztalat, csak követni kell a leírást. Szerző: Nada I (Rebeka)

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
Piskóta:
6 db
tojás
3 evőkanál
búzafinomliszt
2 evőkanál
rétesliszt
1 evőkanál
keményítő
2 kávéskanál
sütőpor
6 evőkanál
porcukor
csipet
Töltelék:
6 evőkanál
lekvár
1 db
mandarin koznerv (314 ml)
1 darab
40% habtejszín
1 db
vanília ízű krémpor főzés nélkül
Díszítéshez:
200 ml
habtejszín
6 evőkanál
szeletelt kókusz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. Fokozatosan a cukrot is beledolgozzuk. Egyenként belekeverjük a tojássárgát.
  2. A lisztet, keményítőt, sütőport elkeverjük, átszitáljuk, majd kis adagokban hozzáadjuk a tojásos alaphoz. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 200 fokon kb. 7 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. A tésztát lekvárral megkenjük. A mandarint leszűrjük, leturmixoljuk. A mandarint, habtejszínt, krémport habbá verjük. A krémmel megtöltjük a tésztát, felcsavarjuk.
  4. A habtejszínt habbá verjük, megkenjük vele a tekercset. A tetejét szeletelt kókusszal díszítjük. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

Blogom: Vaření s Tomem

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept