Piskótatekercs torta tejföllel

Recept Piskótatekercs torta tejföllel

Hozzáadta: TopPetra, 13.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Édes torták

KÜLDÖTT KÉPEK

Imádom a piskótát, a piskótatekercset, na meg persze a piskótatekercsből készült tortát is. Ez a finomság igazi ünnepi kellék: nagyon jól néz ki, és rendkívül finom! Lehetetlen neki ellenállni! Az elkészítése időigényes, de megéri! Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 13.7.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Édes torták

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tekercs:

6 dbtojás
140 gporcukor
100 grétesliszt
csipet
málnalekvár

Torta:

250 gkör alakú babapiskóta
1 kgtejföl
4 csomagvaníliacukor
Ízlés szerint porcukor
Rum ízesítéshez
kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tekercshez a tojássárgát a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a lisztet, majd kis adagokban a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát nagyobb, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokon 10 percig sütjük.
  2. A tésztát kihűtjük, málnalekvárral megkenjük, majd felcsavarjuk.
  3. A tekercset hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy éjszakát. Másnap 1-1.5 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeletekkel kibéleljük a tortaforma oldalát (23 cm átmérőjű).
  4. A tortaforma alját vajjal kikenjük, kókuszreszelékkel beszórjuk. Ráteszünk egy réteg babapiskótát, majd megkenjük a krémmel (tejföl, vaníliacukor, porcukor és rum keveréke). Ízlés szerint akár gyümölcsöt is tehetünk a krémbe. A rétegezést folytatjuk: piskóta, krém, piskóta, krém... Akár Nutellát vagy lekvárt is csempészhetünk a rétegek közé.
  5. A kész tortát hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A tetejét tejszínhabbal és gyümölccsel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás