TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Piskótatekercs túróval és eperrel
Piskótatekercs túróval és eperrel
Recept Piskótatekercs túróval és eperrel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.5.2018

Piskótatekercs túróval és eperrel

A piskótatekercs túróval és eperrel igazi édes kísértés a mindennapokra. A piskótatésztát senkinek sem kell bemutatni, kellően levegős és puha, a túrós és eper párosítása pedig kiváló választás. Lehetőség szerint a túrót a lehető legsimábbra dolgozzuk, mert ettől lesz igazán krémes és élvezetes. Az epret vékonyra szeleteltem. A felcsavart tekercset már csak porcukorral kell megszórni, és kész is a tálalásra, felszeletelésre.

40 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás (szobahőmérsékletű)
160 g
búzafinomliszt
160 g
kristálycukor
4 kv. kanál
langyos víz
olaj a sütőpapír bekenéséhez

Töltelékhez:

450 g
túró
2 ev. kanál
vaníliacukor
250 g
friss eper

Szükségünk lesz még:

eperlekvár a tészta megkenéséhez
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, egy kevés olajjal megkenjük. A tojássárgát a cukorral habosra verjük és beledolgozzuk a lisztet. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, hozzáadjuk a vizet és kemény habbá verjük. A habot óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe.
  2. A tésztát rátesszük a sütőpapírral, majd 10 alatt aranyszínűre sütjük.
  3. Egy nagyobb kendőt előkészítünk, kevés vízzel meglocsoljuk. A megsült tésztát rátesszük a kendőre úgy, hogy a sütőpapír legyen felül. A sütőpapírt eltávolítjuk.
  4. A tésztát a kendővel együtt felcsavarjuk és megvárjuk, míg kihűl. Amíg a tészta pihen, az epret megmossuk és felszeleteljük.
  5. A túrót a cukorral kikeverjük, ha tehetjük, dolgozzuk a lehető legkrémesebbre! A tésztát, miután kihűlt, kicsavarjuk, eperlekvárral megkenjük, a krém felével megkenjük, megszórjuk az eperrel, majd ezt lefedjük a maradék krémmel.
  6. Felcsavarjuk, porcukorral megszórjuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása