Piskótatekercs túróval és eperrel

Recept Piskótatekercs túróval és eperrel
KÜLDÖTT KÉPEK

A piskótatekercs túróval és eperrel igazi édes kísértés a mindennapokra. A piskótatésztát senkinek sem kell bemutatni, kellően levegős és puha, a túrós és eper párosítása pedig kiváló választás. Lehetőség szerint a túrót a lehető legsimábbra dolgozzuk, mert ettől lesz igazán krémes és élvezetes. Az epret vékonyra szeleteltem. A felcsavart tekercset már csak porcukorral kell megszórni, és kész is a tálalásra, felszeletelésre.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás (szobahőmérsékletű)
160 gbúzafinomliszt
160 gkristálycukor
4 kv. kanállangyos víz
olaj a sütőpapír bekenéséhez

Töltelékhez:

450 gtúró
2 ev. kanálvaníliacukor
250 gfriss eper

Szükségünk lesz még:

eperlekvár a tészta megkenéséhez
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, egy kevés olajjal megkenjük. A tojássárgát a cukorral habosra verjük és beledolgozzuk a lisztet. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, hozzáadjuk a vizet és kemény habbá verjük. A habot óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe.
  2. A tésztát rátesszük a sütőpapírral, majd 10 alatt aranyszínűre sütjük.
  3. Egy nagyobb kendőt előkészítünk, kevés vízzel meglocsoljuk. A megsült tésztát rátesszük a kendőre úgy, hogy a sütőpapír legyen felül. A sütőpapírt eltávolítjuk.
  4. A tésztát a kendővel együtt felcsavarjuk és megvárjuk, míg kihűl. Amíg a tészta pihen, az epret megmossuk és felszeleteljük.
  5. A túrót a cukorral kikeverjük, ha tehetjük, dolgozzuk a lehető legkrémesebbre! A tésztát, miután kihűlt, kicsavarjuk, eperlekvárral megkenjük, a krém felével megkenjük, megszórjuk az eperrel, majd ezt lefedjük a maradék krémmel.
  6. Felcsavarjuk, porcukorral megszórjuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás