Piskótatekercs túróval és eperrel

Hozzáadta: TopPetra, 18.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Túrós édességek, sütemények, Tekercsek, roládok, Édes sütemények
A piskótatekercs túróval és eperrel igazi édes kísértés a mindennapokra. A piskótatésztát senkinek sem kell bemutatni, kellően levegős és puha, a túrós és eper párosítása pedig kiváló választás. Lehetőség szerint a túrót a lehető legsimábbra dolgozzuk, mert ettől lesz igazán krémes és élvezetes. Az epret vékonyra szeleteltem. A felcsavart tekercset már csak porcukorral kell megszórni, és kész is a tálalásra, felszeletelésre.
Hozzáadta: TopPetra, 18.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Gyümölcs szerint, Túrós édességek, sütemények, Tekercsek, roládok, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Tészta:
Töltelékhez:
Szükségünk lesz még:
- A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, egy kevés olajjal megkenjük. A tojássárgát a cukorral habosra verjük és beledolgozzuk a lisztet. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, hozzáadjuk a vizet és kemény habbá verjük. A habot óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe.
- A tésztát rátesszük a sütőpapírral, majd 10 alatt aranyszínűre sütjük.
- Egy nagyobb kendőt előkészítünk, kevés vízzel meglocsoljuk. A megsült tésztát rátesszük a kendőre úgy, hogy a sütőpapír legyen felül. A sütőpapírt eltávolítjuk.
- A tésztát a kendővel együtt felcsavarjuk és megvárjuk, míg kihűl. Amíg a tészta pihen, az epret megmossuk és felszeleteljük.
- A túrót a cukorral kikeverjük, ha tehetjük, dolgozzuk a lehető legkrémesebbre! A tésztát, miután kihűlt, kicsavarjuk, eperlekvárral megkenjük, a krém felével megkenjük, megszórjuk az eperrel, majd ezt lefedjük a maradék krémmel.
- Felcsavarjuk, porcukorral megszórjuk.
Forrás: Vaření a pečení s radostí