Pisztáciás falatok

Szeretem a pisztáciát, és azt minden formában. Sósan vagy édesen, teljesen mindegy, a lényeg, hogy a pisztácia ott van. Ennél a süteménynél több pisztáciás elemet is használtam: pisztáciás krémmel töltött csokoládét és pisztáciás pudingot is. Két lágy korongot pisztáciás krémmel tapasztottam össze, a tetejére pedig csokoládés öntet került. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 21.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Recept Pisztáciás falatok

Hozzávalók

Tészta:
350 gfinomliszt
3 csomagpisztácia ízű pudingpor
150 gporcukor
230 gmargarin
2 dbtojás
1 dbtojássárga
csipet só
Krém:
55 gkristálycukor
350 gpisztáciás krémmel töltött csokoládé
70 mltej
75 gvaj
Öntet:
130 gpisztáciás csokoládé (vagy fehér csokoládé)
70 gmargarin

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
  2. Miután kihűlt, vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a formákat. A kis formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 7-12 percig sütjük. A sütési idő függ a falatkák vastagságától és méretétől.
  3. A falatkák egyik felét az öntetbe mártjuk (a margarint és csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk) és ízlés szerint díszítjük. A falatkák másik felét a krémmel kenjük meg és összetapasztjuk őket.
  4. Krém: A tejet a cukorral és a csokoládéval addig főzzük, amíg minden szépen fel nem olvad és el nem keveredik. Levesszük a tűzről, kihűtjük, hűtőszekrénybe tesszük. Amikor már teljesen lehűlt, a habos vajat belekeverjük a krémbe.