Pisztáciás sajttorta sütés nélkül

Recept Pisztáciás sajttorta sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A sajttorta nagy kedvenc. Aki szereti a krémes, lágy édességeket, az biztos imádni fogja a pisztáciás változatot is. Szerző: Kvietok

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Alap:

150 gvaj
300 gkeksz

Krém:

400 gmascarpone
300 mlhabtejszín
300 gfehér csokoládé
100 gpisztácia

Díszítés:

pisztácia
csokoládé
keksz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet porrá törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, elkeverjük. A kekszes-vajas alapot tesszük a sütőpapírral kibélelt, kör alakú sütőforma aljára. Lenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük egészen addig, amíg a krém el nem készül.
  2. A tejszínt habbá verjük, eldolgozzuk a mascarpone sajttal. Túl sokáig nem kell verni vagy kézi mixerrel dolgozni, mert akkor túl folyós is lehet. A csokit felolvasztjuk, kissé kihűtjük, majd beleöntjük a krémbe. Alaposan elkeverjük.
  3. A pisztáciát apróra vágjuk, hozzákeverjük a krémhez. Ez a krém kerül a kekszes alapra.
  4. A tetejét kedvünk szerint díszíthetjük. Hűtőszekrénybe tesszük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás