Pizza golyó paradicsomos mártásban

Recept Pizza golyó paradicsomos mártásban

Hozzáadta: TopPetra, 5.1.2020

Kategória: Főételek, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Kicsit kísérleteztem a konyhában. Azt már tudtam, hogy kelt tésztára van gusztusom, és abban is biztos voltam, hogy bizony sósan készítem el, a kérdés már csak az volt, hogyan tovább. Aztán megszületett a nagy ötlet: kis tésztagolyók, amit pizza feltéttel töltök meg: mozzarela sajt, szalámi, fűszer. Az elengedhetetlen paradicsomos szósz és a sajt nem a gombócba került, hanem a szószba, melyben készre sütöttem. Aki fél, hogy száraz marad belülről, az nyugodtan megkenheti a tésztalapokat paradicsomos mártással és sajttal is megszórhatja, de nekünk így is tökéletesre sikerült!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 5.1.2020

Kategória: Főételek, Kelt tészta, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 grétesliszt
25 gélesztő
1 kv. kanálkristálycukor
300 mltej
2 kv. kanál
50 gvaj

Paradicsomos mártás:

2 ev. kanálolívaolaj
400 ghámozott, kockára vágott paradicsom konzerv
1 ev. kanálméz
1/2 kv. kanálsütőpor
1 gerezdfokhagyma
csipet só

Szükségünk lesz még:

1 ev. kanálolívaolaj
szárított bazsalikom és kakukkfű keveréke
300 gmozzarela
4 ev. kanálreszelt parmezán
reszelt sajt ízlés szerint
szalámi vagy kolbász, vékonyra szeletelve

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, egy kanál lisztet, elkeverjük, felfuttatjuk. Ezután a hozzávalókat tálba tesszük és sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát lefedjük és meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük, ezalatt a kétszeresére kell, hogy dagadjon. A kész tésztát lisztes felületen kb. fél centi vastagra nyújtjuk és felkockázzuk: 5x5 cm.
  2. Minden egyes kis négyzetre ráteszünk egy szelet szalámit vagy kolbászt és egy szelet mozzarela sajtot. Ízlés szerint megszórjuk a kakukkfű és bazsalikom keverékével.
  3. A tölteléket becsomagoljuk és golyót formázunk.
  4. Elkészítjük a paradicsomos mártás. Az olajat felhevítjük, megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a mézet és a sütőport, felforraljuk és kb. 5 percig főzzük.
  5. A tésztagolyókat magasfalú tepsibe öntjük és alá öntjük a paradicsomos mártást. Fóliával lefedjük és meleg helyen 30 percig pihentetjük.
  6. Ezután a golyókat kevés olajjal megkenjük, parmezánnal vagy reszelt sajttal megszórjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, még pár percig pihentetjük és tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás