Pizzakoszorú tejfölös alappal, sonkával, cheddar sajttal és csiperkegombával
A Pizzakoszorú tejfölös alappal, sonkával, cheddar sajttal és csiperkegombával egy nagyszerű étel, gyerekzsúrokon is megállja a helyét. Az elkészítése végtelenül egyszerű, látványos, a töltelék pedig bátran variálható. Igazi partikellék, előételnek és főfogásnak is megállja a helyét.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.9.2016
Kategória: Főételek, Ebéd, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tésztához:
500 gbúza finomliszt
250 mltej
35 mlolaj
3 gporélesztő
csipet só
Töltelék (változtatható):
1 doboztejföl
sonka
cheddar sajt
friss csiperkegomba
pizzafűszer
- A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük és 2-3 órat kelni hagyjuk.
- A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Mindkét részt kerek alakúra nyújtjuk és áttesszük egy tepsire. A küzepét bevágjuk, majd a középvonalból kiindulva 6 vonalat vágunk (mintha a pizzát 6 szeletre szeretnénk vágni) úgy, hogy a vágás végétől a tészta széléig legalább 4-5 cm sáv maradjon. Erre a sávra kerülnek a töltelékek. A cikkeket a töltelékre rakjuk, a cikkek csúcsát a tészta széléhez tapasztjuk.
- A pizzakoszorút még 15 percet kelesztjük, majd pedig 180 °C-on készre sütjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS