Pizzakoszorú tejfölös alappal, sonkával, cheddar sajttal és csiperkegombával

Recept Pizzakoszorú tejfölös alappal, sonkával, cheddar sajttal és csiperkegombával

Hozzáadta: TopPetra, 18.9.2016

Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A Pizzakoszorú tejfölös alappal, sonkával, cheddar sajttal és csiperkegombával egy nagyszerű étel, gyerekzsúrokon is megállja a helyét. Az elkészítése végtelenül egyszerű, látványos, a töltelék pedig bátran variálható. Igazi partikellék, előételnek és főfogásnak is megállja a helyét.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 18.9.2016

Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tésztához:

500 gbúza finomliszt
250 mltej
35 mlolaj
3 gporélesztő
csipet só

Töltelék (változtatható):

1 doboztejföl
sonka
cheddar sajt
friss csiperkegomba
pizzafűszer

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, alaposan összekeverjük és 2-3 órat kelni hagyjuk.
  2. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk. Mindkét részt kerek alakúra nyújtjuk és áttesszük egy tepsire. A küzepét bevágjuk, majd a középvonalból kiindulva 6 vonalat vágunk (mintha a pizzát 6 szeletre szeretnénk vágni) úgy, hogy a vágás végétől a tészta széléig legalább 4-5 cm sáv maradjon. Erre a sávra kerülnek a töltelékek. A cikkeket a töltelékre rakjuk, a cikkek csúcsát a tészta széléhez tapasztjuk.
  3. A pizzakoszorút még 15 percet kelesztjük, majd pedig  180 °C-on készre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás