TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Pizzás csiga kelt tésztából – pihe-puha tészta, ami a család kedvence lehet
Pizzás csiga kelt tésztából – pihe-puha tészta, ami a család kedvence lehet
Recept Pizzás csiga kelt tésztából – pihe-puha tészta, ami a család kedvence lehet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.4.2023

Pizzás csiga kelt tésztából – pihe-puha tészta, ami a család kedvence lehet

Ha felmerül, hogy valami érdekeset, különleges finomságot kell készíteni, akkor a pizzás csiga remek választás. Kínálhatjuk vendégeknek, de a családot is bármikor meglephetjük vele.

40 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

350 g
tönkölybúzaliszt, sima
150 g
teljes kiőrlésű tönkölyliszt
250 ml
tej
100 ml
olívaolaj
1 evőkanál
cukor
1 és 1/2 kávéskanál
1/2 db
élesztő

Töltelék:

350 g
sonka
250 g
sajt (gouda, ementáli, mozzarella...)
170 g
kukorica (konzerv)
200 g
olívabogyó
ízlés szerint
ketchup
ízlés szerint
oregánó
kenéshez
tojás
szóráshoz
szezámmag
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt tejbe morzsoljuk, kevés cukrot adunk hozzá, felfuttatjuk.
  2. Az élesztőt elkeverjük a liszttel, sóval, cukorral, oajjal. Sima állagú tésztát gyúrunk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  3. A tésztát kinyújtjuk. A tészta legyen vékonyabb, máskülönben túl nagyok lesznek, a töltelék is kifolyhat belőle. Nem beszélve arról, hogy a tészta száraz lesz.
  4. Kecsappal megkenjük, oregánóval megszórjuk, rátesszük a sonkát, kukoricát, szeletelt olívabogyót, végül sajttal megszórjuk.
  5. Az így kapott tésztát felcsavarjuk, 3-4 cm vastag szeletekre vágjuk, a kapott csigákat pedig kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük.
  6. A csigákat felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk.
  7. 15 percet pihentetjük, 200 fokos sütőben nagyjából 20 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása