Pizzás falatok kelt tésztából

Hozzáadta: TopPetra, 16.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Péksütemények, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
KÜLDÖTT KÉPEK
Ahogy tapasztalom a „Pizzás” kifejezés mindenkinek mást jelent, és mindig más az az alapanyag, ami ehhez elengedhetetlen. Ezen bizony rengeteget lehet vitatkozni. Mi a lényeg: nálunk a pizza az sajt, sonka, ketchup vagy paradicsomszósz és fűszerkeverék. A kiválasztott töltelékkel szépen megtöltjük a kelt tésztából készített kis négyzeteket, a sütő pedig készre süti. Szerző: Milka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 16.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Péksütemények, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 kgrétesliszt
42 gélesztő
6 dltej
4 ev. kanálkristálycukor
2 dbtojás
2 dlolaj
tartármártás
40 dkgsonka, parizer vagy szalámi
30 dkgreszelni való sajt
1 dlketchup
ízlés szerint csemegekukorica konzerv
pizza fűszerkeverék
- Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzádunk egy kanál cukrot és felfuttatjuk A felfuttatott élesztőt elkeverjük a liszttel, kristálycukorral, tojással és olajjal. Tészta állagúra dolgozzuk, letakarjuk és egy órát kelesztjük.
- Amíg a tészta pihen hozzálátunk a töltelékhez. A sonkát és sajtot lereszeljük. Ha szeletelt sonkánk van, akkor olyan vékonyra vágjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk. A sonkát és sajtot tálba tesszük, hozzáadjuk a ketchupot, a lecsepegtetett csemegekukoricát és a fűszerkeveréket. Ízlés szerint tartármártással ízesítjük.
- A táskákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Pizzovníky z kynutého těsta v netradičním tvaru.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS