Pizzás falatok kelt tésztából

Ahogy tapasztalom a „Pizzás” kifejezés mindenkinek mást jelent, és mindig más az az alapanyag, ami ehhez elengedhetetlen. Ezen bizony rengeteget lehet vitatkozni. Mi a lényeg: nálunk a pizza az sajt, sonka, ketchup vagy paradicsomszósz és fűszerkeverék. A kiválasztott töltelékkel szépen megtöltjük a kelt tésztából készített kis négyzeteket, a sütő pedig készre süti. Szerző: Milka

Hozzáadta:, 16.1.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Péksütemények, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pizzás falatok kelt tésztából

Hozzávalók

1 kgrétesliszt
42 gélesztő
6 dltej
4 ev. kanálkristálycukor
2 dbtojás
2 dlolaj
tartármártás
40 dkgsonka, parizer vagy szalámi
30 dkgreszelni való sajt
1 dlketchup
ízlés szerint csemegekukorica konzerv
pizza fűszerkeverék

Elkészítés menete

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, hozzádunk egy kanál cukrot és felfuttatjuk A felfuttatott élesztőt elkeverjük a liszttel, kristálycukorral, tojással és olajjal. Tészta állagúra dolgozzuk, letakarjuk és egy órát kelesztjük.
  2. Amíg a tészta pihen hozzálátunk a töltelékhez. A sonkát és sajtot lereszeljük. Ha szeletelt sonkánk van, akkor olyan vékonyra vágjuk, amilyen vékonyra csak tudjuk. A sonkát és sajtot tálba tesszük, hozzáadjuk a ketchupot, a lecsepegtetett csemegekukoricát és a fűszerkeveréket. Ízlés szerint tartármártással ízesítjük.
  3. A megkelt tésztát kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk. A kis négyzeteket a képen látható módin bevagdossuk. A közepére tesszük a tölteléket (kb. 1 evpkanál), majd becsomagoljuk: először az ép oldal, majd a bevagdosott oldalak. A 4-ből 1 csúcs” marad a helyén.
  4. A táskákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.