Pizzás táska sonkával és sajttal

A házilag készített pizza a család nagy kedvence, és annak ellenére, hogy nincs otthon kemencénk, mindig nagy sikert aratok vele. A Calzone vagy töltött pizza is mindig nagy sikernek örvend, most pedig ennek mintájára kis pizzás táskákat készítettem kelt tésztából, amit sonkával, sajttal, kukoricával és olívabogyóval töltöttem. Ennek a sonkás-sajtos pizzás táskának egyik nagy előnye, hogy falatnyi, és bár több időt igényel az elkészítése, a család imádni fogja. A töltelék bármi lehet, amit szeretünk, a tetejét pedig magvakkal, vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Hozzáadta:, 14.1.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek
Pizzás táska sonkával és sajttal

Hozzávalók

600 gbúzafinomliszt
1/2 kockaélesztő
200 mltej
200 mlnatúr joghurt
60 mlolaj
1 csomagsütőpor
1 kv. kanálkristálycukor
2 kv. kanál
Továbbá szükségünk lesz:
ketchup vagy paradicsomszósz
oregánó
sonka
sajt
olívabogyó
tojás bekenéshez
szezámmag szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt. A meleg tejet levesszük a tűzről, majd felfuttatjuk. A tészta többi hozzávalóját egy tálba tesszük, beleöntjük a kovászt, tésztát gyúrunk, majd egy kendővel lefedjük és egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát kinyújtjuk, nagyobb korongokat szaggatunk ki belőle (pohárral vagy szaggatóval). A korongokat még kicsit nyújtjuk, megkenjük a ketchuppal vagy paradicsomszósszal, megszórjuk az oregánóval, majd rátesszük a feltéteket: sonka, sajt, olívabogyó, kukorica… Bármi jöhet amit szeretünk.
  3. A töltött korongokat félbehajtjuk, a széleit villával megnyomjuk – összetapasztjuk a két tésztarészt, így sütés közben nem nyílik szét.
  4. A pizzás korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A tetejét felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd 200 fokon aranyszínűre sütjük.