Pizzás tekercs

A kelt tésztából rengetek édes és sós finomság készíthető, én most egy pizzás tekercset választottam a család megörvendeztetésére. Ezzel a recepttel mindenki megbirkózik, csak el kell készíteni a kelt tésztát, kinyújtani, ezután megtöltjük mindenféle finomsággal (én találtam az éléskamrában egy üveg lecsót, leszűrtem, és ezt is rátettem), felcsavarjuk, felvágjuk, megsütjük, és már fogyaszthatjuk is. Vendégváró falatoknak is isteni, az egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy, egy adag sosem elég.

Hozzáadta:Alexa96, 23.1.2017
Kategória: Előételek, falatkák
Pizzás tekercs

Hozzávalók

TÉSZTA:
400 grétesliszt
400 gbúzafinomliszt
250 mltej
20 gfriss élesztő
3 ev. kanálkristálycukor
2 kv. kanál
50 gvaj
3 dbtojás
3 ev. kanálmajonéz
Töltelék:
250 gszalámi
200 gEdami sajt
1 dbkis konzervkukorica
ízlés szerint pizza fűszer
1 dbkis üveg lecsó
ízlés szerint ketchup
Befejezéshez:
1 dbtojás
kevés szezámmag

Elkészítés menete

  1. Előkészítünk két tálat, egy nagyobbat és egy kisebbet. A nagyobb tálba beleöntjük a tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd beleszórjuk a liszt kb. 1/3-át. Sózzuk, cukrozzuk, elkeverjük, majd megvárjuk, míg megkel.
  2. A kisebb tálban a tojást a majonézzel és a felolvasztott vajjal felverjük.
  3. A tojásos masszát beleöntjük a kovászba, elkezdjük gyúrni, majd apránként beledolgozzuk a maradék lisztet. A kész tésztát félretesszük és meleg helyen megkelesztjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk, ketchuppal megkenjük, megszórjuk a lereszelt szalámival, sajttal, lecsóval (a lecsót előtte leszűrjük), kukoricával, pizza fűszerrel ízesítjük. Ezután a tésztát feltekerjük (mint egy roládot), felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd felszeleteljük. A pizzás csigákat-korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, pár percig kelesztjük, majd 180 fokon 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat!

A receptért köszönet Diabambulka nevű felhasználónknak