Pizzás tekercs

Hozzáadta: Alexa96, 23.1.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
A kelt tésztából rengetek édes és sós finomság készíthető, én most egy pizzás tekercset választottam a család megörvendeztetésére. Ezzel a recepttel mindenki megbirkózik, csak el kell készíteni a kelt tésztát, kinyújtani, ezután megtöltjük mindenféle finomsággal (én találtam az éléskamrában egy üveg lecsót, leszűrtem, és ezt is rátettem), felcsavarjuk, felvágjuk, megsütjük, és már fogyaszthatjuk is. Vendégváró falatoknak is isteni, az egyetlen hibája, hogy nagyon gyorsan elfogy, egy adag sosem elég.
Hozzáadta: Alexa96, 23.1.2017
Kategória: Előételek, falatkák, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Szülinap
ALAPANYAGOK
TÉSZTA:
Töltelék:
Befejezéshez:
- A tésztát kinyújtjuk, ketchuppal megkenjük, megszórjuk a lereszelt szalámival, sajttal, lecsóval (a lecsót előtte leszűrjük), kukoricával, pizza fűszerrel ízesítjük. Ezután a tésztát feltekerjük (mint egy roládot), felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, majd felszeleteljük. A pizzás csigákat-korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, pár percig kelesztjük, majd 180 fokon 15-20 percig sütjük. Jó étvágyat!
A receptért köszönet Diabambulka nevű felhasználónknak