Pogácsa tejszínes tésztából, kelesztés nélkül

A pogácsákra is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Sőt! Akár számos jól bevált recept is keringhet egy-egy háztartásban! Ez nálunk sincs másképp, és szeretem kipróbálni az újdonságokat. Mint például ezt a finom pogácsát tejszínes tésztából, amit még keleszteni sem kell. A hozzávalókat csak eldolgozzuk, kiszaggatjuk a pogácsákat, tojással megkenjük, reszelt sajttal és szezámmaggal megszórjuk, majd készre sütjük. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 28.1.2020
Kategória: Pogácsák, Előételek, falatkák, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pogácsa tejszínes tésztából, kelesztés nélkül

Hozzávalók

500 gfinomliszt
250 gvaj
100 mlhabtejszín
2 dbtojássárga
2 kv. kanál
1 ev. kanálsertészsír vepřové sádlo
42 gélesztő
Szükségünk lesz még:
szezámmag, reszelt sajt szóráshoz
tojás kenéshez

Elkészítés menete

  1. A tészta elkészítése végtelenül egyszerű: a hozzávalókat egész egyszerűen eldolgozzuk.
  2. A tésztával könnyű dolgozni, és keleszteni sem kell. Csak kinyújtjuk és kiszaggatjuk a kis pogácsákat.
  3. A pogácsákat zsírral kikent tepsibe tesszük, tojással megkenjük, szezámmaggal és reszelt sajttal megszórjuk.
  4. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.