TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Pompás almás szelet csokiöntettel
Pompás almás szelet csokiöntettel
Recept Pompás almás szelet csokiöntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.3.2022

Pompás almás szelet csokiöntettel

A megszokottól eltérő almás sütemény. Még sosem sütöttem így almás desszertet, de ami késik, az nem múlik. Szaftos, ízletes, érdemes kipróbálni! Szerző Mineralka

45 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

150 g
rétesliszt
150 g
kristálycukor
6 db
tojássárga
100 ml
olaj
100 ml
tej
2 evőkanál
kakaó

Töltelék:

6 db
alma
6 db
tojásfehérje
2 csomag
vaníliacukor

Öntet:

100 g
csokoládé
2 evőkanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A tojássárgát és cukrot habbá verjük, belekerül az olaj, a tej, a sütőporral és kakaóval elkevert liszt. Tésztává dolgozzuk, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. Sütőpapírt is használhatunk, ez rajtunk múlik.
  3. 160 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. A tészta felső rétegének kicsit jobban meg kell sülnie, ellenkező esetben az almától nagyon ellaposodik.
  4. Amíg a tészta sül, a tojásfehérjét a vaníliacukorral habbá verjük, beledolgozzuk a reszelt almát is. Amikor a sütőben a tészta felső rétege már kellően kemény, rátesszük a habos almát a tésztára, majd további 5 percre visszatesszük a sütőbe.
  5. Kihűtjük, csokiöntettel meglocsoljuk. Amikor a csoki is megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása