Pompás almás szelet csokiöntettel

Recept Pompás almás szelet csokiöntettel

Hozzáadta: TopPetra, 22.3.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

A megszokottól eltérő almás sütemény. Még sosem sütöttem így almás desszertet, de ami késik, az nem múlik. Szaftos, ízletes, érdemes kipróbálni! Szerző Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 22.3.2022

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

150 grétesliszt
150 gkristálycukor
6 dbtojássárga
100 mlolaj
100 mltej
2 evőkanálkakaó

Töltelék:

6 dbalma
6 dbtojásfehérje
2 csomagvaníliacukor

Öntet:

100 gcsokoládé
2 evőkanálolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A tojássárgát és cukrot habbá verjük, belekerül az olaj, a tej, a sütőporral és kakaóval elkevert liszt. Tésztává dolgozzuk, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. Sütőpapírt is használhatunk, ez rajtunk múlik.
  3. 160 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. A tészta felső rétegének kicsit jobban meg kell sülnie, ellenkező esetben az almától nagyon ellaposodik.
  4. Amíg a tészta sül, a tojásfehérjét a vaníliacukorral habbá verjük, beledolgozzuk a reszelt almát is. Amikor a sütőben a tészta felső rétege már kellően kemény, rátesszük a habos almát a tésztára, majd további 5 percre visszatesszük a sütőbe.
  5. Kihűtjük, csokiöntettel meglocsoljuk. Amikor a csoki is megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás