A banán és a vaníliapudingos krém mindig tökéletes párosítás. Ha ez kakaós öntettel és kakaós tésztával is ki van egészítve, akkor a végeredmény ez a verhetetlen, pompás banános-kakaós szelet. A kakaós öntethez csokoládést is használhatunk kakaó helyett. Én imádom a tészta és a vaníliapudingos krém közt a friss, jó vastagra szeletelt banánt. A süti kihűtve az igazi, egyszerre puha és krémes, frissítő finomság. Szerző: Triniti
Hozzávalók
Tészta:5 dbtojás
300 gkristálycukor
125 mlolaj
200 grétesliszt
10 gsütőpor
3 ev. kanálkakaó
125 mlvíz
Krém:1 csomagvanília ízű pudingpor
375 mltej
200 gkristálycukor
150 gvaj
4 ev. kanálrum
7 dbbanán
Öntet:3 ev. kanálkakaó
4 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanáltej
50 gvaj
Elkészítés menete
- A tojást a cukorral habosra verjük, majd belekeverjük az olajat és a vizet. Az átszitált lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd beledolgozzuk a tojásos keverékbe.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt, vagy vajjal kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
- 180 fokos sütőben kb. 40 percet sütjük.
- Elkészítjük a pudingot. A tejbe beleszórjuk a cukrot és a pudingport. Sűrű pudingot főzünk. A vajat a rummal habosra verjük, majd fokozatosan eldolgozzuk a kihűlt pudinggal. A keveréket addig mixereljük, amíg krémes nem lesz.
- A megsült tésztára rátesszük a felkarikázott banánt, majd erre visszük rá a pudingos krémet. Elegyengetjük, majd legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
- Az öntethez a tejet felmelegítjük, beletesszük a vajat, a cukrot és a kakaót. Jó alaposan elkeverjük, majd amikor már minden hozzávaló összeállt az egységes öntetté, meglocsoljuk vele a sütemény tetejét.
- Miután az öntet is megkötött, felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!