Pompás burgonyás tócsni nagymamám konyhájából

Recept Pompás burgonyás tócsni nagymamám konyhájából

Hozzáadta: TopPetra, 31.8.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Tócsnik, Burgonya, Köretek

KÜLDÖTT KÉPEK

Igazi klasszikus, ebédnek vagy vacsorának. A recept nem mai, mamámtól tanultam, aki már gyerekkorában is sütögette a kis konyhában. Én jó fokhagymásan szeretem, de ízlés szerint ez is elhagyható. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 31.8.2021

Kategória: Ebéd, Főétkezések, Tócsnik, Burgonya, Köretek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

2 dbnagyobb burgonya
3 gerezdfokhagyma
2 dbtojás
1 ev. kanálszárított majoránna
Ízlés szerintsó és bors
4 - 5 ev. kanálrétesliszt
Olaj vagy zsír sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a majoránnát, a lisztet, elkeverjük. Zúzott fokhagymával ízesítjük. A kapott tésztából kis adagokat szaggatunk ki, ezekből formázzuk meg a kis tócsni alakokat, majd forró, zsírral vagy olajjal kikent serpenyőben mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  3. Ha több zsiradékot használunk, akkor „sültebb” lesz, ropogósabb, a színe is barnább lesz, ki hogy szereti.
  4. Nem marad más hátra, mint tálalni, és örömmel elfogyasztani.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás