TopReceptek.hu Köretek Burgonya Tócsnik Pompás burgonyás tócsni nagymamám konyhájából
Pompás burgonyás tócsni nagymamám konyhájából
Recept Pompás burgonyás tócsni nagymamám konyhájából
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Igazi klasszikus, ebédnek vagy vacsorának. A recept nem mai, mamámtól tanultam, aki már gyerekkorában is sütögette a kis konyhában. Én jó fokhagymásan szeretem, de ízlés szerint ez is elhagyható. Szerző: Karambola

TopPetra TopPetra    ·   31.8.2021

Pompás burgonyás tócsni nagymamám konyhájából

Igazi klasszikus, ebédnek vagy vacsorának. A recept nem mai, mamámtól tanultam, aki már gyerekkorában is sütögette a kis konyhában. Én jó fokhagymásan szeretem, de ízlés szerint ez is elhagyható. Szerző: Karambola

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 db
nagyobb burgonya
3 gerezd
fokhagyma
2 db
tojás
1 ev. kanál
szárított majoránna
Ízlés szerint
só és bors
4 - 5 ev. kanál
rétesliszt
Olaj vagy zsír sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, a majoránnát, a lisztet, elkeverjük. Zúzott fokhagymával ízesítjük. A kapott tésztából kis adagokat szaggatunk ki, ezekből formázzuk meg a kis tócsni alakokat, majd forró, zsírral vagy olajjal kikent serpenyőben mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
  3. Ha több zsiradékot használunk, akkor „sültebb” lesz, ropogósabb, a színe is barnább lesz, ki hogy szereti.
  4. Nem marad más hátra, mint tálalni, és örömmel elfogyasztani.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása