TopReceptek.hu Előételek, falatkák Édesek Pompás Eclair fánk csokoládéöntettel
Pompás Eclair fánk csokoládéöntettel
Recept Pompás Eclair fánk csokoládéöntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az Eclair fánk egy pompás édesség, és szerencsére nem tartozik a legbonyolultabban elkészíthető fogások közé. Az égetett/főtt tésztával mindenki megbirkózik, amit egész egyszerűen egy nyomózsák segítségével megtöltünk a krémmel. A tetejét csokoládés öntetbe mártjuk, és már el is készült. A végeredmény pedig ez a kinézetre is gyönyörű pompás Eclair fánk csokoládéöntettel. Én 5-8 cm-es falatkákat készítettem, és pillanatok alatt eltűnt a tányérról.

Viki78    ·   13.8.2017

Pompás Eclair fánk csokoládéöntettel

Az Eclair fánk egy pompás édesség, és szerencsére nem tartozik a legbonyolultabban elkészíthető fogások közé. Az égetett/főtt tésztával mindenki megbirkózik, amit egész egyszerűen egy nyomózsák segítségével megtöltünk a krémmel. A tetejét csokoládés öntetbe mártjuk, és már el is készült. A végeredmény pedig ez a kinézetre is gyönyörű pompás Eclair fánk csokoládéöntettel. Én 5-8 cm-es falatkákat készítettem, és pillanatok alatt eltűnt a tányérról.

Alapanyagok

Tészta:

125 ml
víz
125 ml
tej
115 g
vaj
csipet só
140 g
búzafinomliszt
4 db
tojás

Krém:

5 db
tojás sárgája
40 g
kukoricakeményítő
100 g
kristálycukor
csipet só
500 ml
tej
100 g
vaj
ízlés szerint vaníliakivonat

Kell még:

csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Először elkészítjük a krémet, hogy mire a töltésre kerül a sor, jól lehűljön.
  2. Egy edényben a tojássárgáját elkeverjük a keményítővel, a cukorral és a sóval. Lassan beledolgozzuk a tejet és elkezdjük főzni. Sűrű krémet főzünk. Fontos, hogy folyamatosan kevergessük, így a krém csomómentes lesz. Miután elkészült, kihűtjük, ezután pedig belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat.
  3. A vizet, a tejes és a vajat kis lángon elkezdjük főzni, hozzáadjuk a csipet sót és a lisztet. Főtt tésztát készítünk, és akkor vesszük le a tűzről, amikor a tészta már elválik az edény oldalától és szinte egy egységes tésztakupacot kaptunk. Kissé kihűtjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Lágy állagú tésztává dolgozzuk, majd a tésztát nyomózsákba töltjük.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kb. 5-8 cm hosszú „hengereket” nyomunk (ez attól is függ, mekkora fánkokat szeretnénk).
  5. 180 fokon 20 percig sütjük, majd kihűtjük.
  6. Az alján kés segítségével kis lyukakat vájunk ki, és ezen keresztül fogjuk nyomózsák segítségével beletölteni a krémet.
  7. Tetejét csokiöntetbe mártjuk, majd megvárjuk, míg megköt.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása