Pompás Eclair fánk csokoládéöntettel

Az Eclair fánk egy pompás édesség, és szerencsére nem tartozik a legbonyolultabban elkészíthető fogások közé. Az égetett/főtt tésztával mindenki megbirkózik, amit egész egyszerűen egy nyomózsák segítségével megtöltünk a krémmel. A tetejét csokoládés öntetbe mártjuk, és már el is készült. A végeredmény pedig ez a kinézetre is gyönyörű pompás Eclair fánk csokoládéöntettel. Én 5-8 cm-es falatkákat készítettem, és pillanatok alatt eltűnt a tányérról.

Recept Pompás Eclair fánk csokoládéöntettel

Hozzávalók

Tészta:
125 mlvíz
125 mltej
115 gvaj
csipet só
140 gbúzafinomliszt
4 dbtojás
Krém:
5 dbtojás sárgája
40 gkukoricakeményítő
100 gkristálycukor
csipet só
500 mltej
100 gvaj
ízlés szerint vaníliakivonat
Kell még:
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. Először elkészítjük a krémet, hogy mire a töltésre kerül a sor, jól lehűljön.
  2. Egy edényben a tojássárgáját elkeverjük a keményítővel, a cukorral és a sóval. Lassan beledolgozzuk a tejet és elkezdjük főzni. Sűrű krémet főzünk. Fontos, hogy folyamatosan kevergessük, így a krém csomómentes lesz. Miután elkészült, kihűtjük, ezután pedig belekeverjük a szobahőmérsékletű vajat.
  3. A vizet, a tejes és a vajat kis lángon elkezdjük főzni, hozzáadjuk a csipet sót és a lisztet. Főtt tésztát készítünk, és akkor vesszük le a tűzről, amikor a tészta már elválik az edény oldalától és szinte egy egységes tésztakupacot kaptunk. Kissé kihűtjük, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Lágy állagú tésztává dolgozzuk, majd a tésztát nyomózsákba töltjük.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kb. 5-8 cm hosszú „hengereket” nyomunk (ez attól is függ, mekkora fánkokat szeretnénk).
  5. 180 fokon 20 percig sütjük, majd kihűtjük.
  6. Az alján kés segítségével kis lyukakat vájunk ki, és ezen keresztül fogjuk nyomózsák segítségével beletölteni a krémet.
  7. Tetejét csokiöntetbe mártjuk, majd megvárjuk, míg megköt.