TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Sajttorta Pompás epres sajttorta
Pompás epres sajttorta
Recept Pompás epres sajttorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   16.6.2021

Pompás epres sajttorta

Lágy sajttorta, epres és tejszínes habbal. Sütés nélkül, természetesen. Kell hozzá pár hozzávaló, de így együtt alkotnak egy tökéletes egységet. Szerző: Triniti

Alapanyagok

Alap:

150 g
keksz
90 g
vaj
1 ev. kanál
narancslé

Krém:

500 g
lágy túró vagy mascarpone
1 kv. kanál
vanília kivonat
1 csomag
vaníliacukor
80 g
porcukor
300 ml
habtejszín
1 csomag
zselatinpor
2 ev. kanál
citromlé
200 g
eper
40 g
porcukor
200 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszet porrá törjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a narancs levét. Eldolgozzuk, a kapott alapot pedig sütőpapírral kibélelt, kör alakú sütőforma aljára tesszük (24 cm átmérőjű).
  2. A túróhoz (vagy mascarpone sajthoz) hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a vaníliacukrot, a porcukrot. Elkeverjük. A habtejszínt (300 ml) habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk.
  3. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. Adunk hozzá egy kevés túrós keveréket, eldolgozzuk, majd az így előkészített zselatint beledolgozzuk a túrós keverékbe. A felét rákanalazzuk a kekszes alapra.
  4. Az epret leturmixoljuk, hozzáadjunk 40 g porcukrot és a citrom levét. A túrós krém maradék felével eldolgozzuk, majd ez is rákerül a süteményalapra. Hűtőszekrénybe tesszük és megvárjuk, míg a rétegek megkötnek.
  5. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük (200 ml habtejszínt habbá verünk).
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása