Pompás epres sajttorta

Recept Pompás epres sajttorta
KÜLDÖTT KÉPEK

Lágy sajttorta, epres és tejszínes habbal. Sütés nélkül, természetesen. Kell hozzá pár hozzávaló, de így együtt alkotnak egy tökéletes egységet. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Alap:

150 gkeksz
90 gvaj
1 ev. kanálnarancslé

Krém:

500 glágy túró vagy mascarpone
1 kv. kanálvanília kivonat
1 csomagvaníliacukor
80 gporcukor
300 mlhabtejszín
1 csomagzselatinpor
2 ev. kanálcitromlé
200 geper
40 gporcukor
200 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet porrá törjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a narancs levét. Eldolgozzuk, a kapott alapot pedig sütőpapírral kibélelt, kör alakú sütőforma aljára tesszük (24 cm átmérőjű).
  2. A túróhoz (vagy mascarpone sajthoz) hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a vaníliacukrot, a porcukrot. Elkeverjük. A habtejszínt (300 ml) habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk.
  3. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. Adunk hozzá egy kevés túrós keveréket, eldolgozzuk, majd az így előkészített zselatint beledolgozzuk a túrós keverékbe. A felét rákanalazzuk a kekszes alapra.
  4. Az epret leturmixoljuk, hozzáadjunk 40 g porcukrot és a citrom levét. A túrós krém maradék felével eldolgozzuk, majd ez is rákerül a süteményalapra. Hűtőszekrénybe tesszük és megvárjuk, míg a rétegek megkötnek.
  5. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük (200 ml habtejszínt habbá verünk).
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás