Pompás házi töpörtyűkrém

Az igazi klasszikusok a legjobbak. Ez igaz erre a pompás házi töpörtyűkrémre is. Nálunk főtt tojással és házi csemegeuborkával készül, és persze finom, falusi töpörtyűből. A töpörtyűt ledarálom, a hagymát és uborkát apróra vágom, a tojás pedig néha egész egyszerűen villával összetöröm. Elsősorban sóval ízesítem, de szerintem a fűszerpaprika is nagyon illik ehhez a krémhez. Egy kanálnyi vajjal lágyíthatunk az állagán, ízlés dolga.

Hozzáadta:, 23.12.2017
Kategória: Szendvicskrémek, sós krémek
Előkészítési idő:
Recept Pompás házi töpörtyűkrém

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
250 gtöpörtyű
2 dbfőtt tojás
1 dbvöröshagyma
2 dbcsemegeuborka
1 kv. kanálmustár

Elkészítés menete

  1. A töpörtyűt ledaráljuk, a hagymát és az uborkát finomra vágjuk.
  2. Hozzáadjuk a mustár és jó alaposan elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lereszelt vagy apróra vágott főtt tojást.
  4. Ízlés szerint sózzuk, akár fűszerpaprikával is ízesíthetjük, majd készre keverjük.