TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pompás karamellás szelet
Pompás karamellás szelet
Recept Pompás karamellás szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.5.2022

Pompás karamellás szelet

A krémes, édes, karamellás édességekre nehéz nemet mondani. Ottohon gyakran készítem, a család és barátok nagy örömére.

Alapanyagok

Hozzávalók kb. 30 kockához:

8 db
tojás
8 evőkanál
porcukor
8 evőkanál
rétesliszt
2 kávéskanál
DrOetker sütőpor
2 evőkanál
kakaó

Tojáshab réteg:

5 db
tojásfehérje
250 g
kristálycukor

Töltelék:

300 g
kristálycukor
250 ml
habtejszín
300 ml
tej
1 csomag
vaníliapuding
5 db
tojássárga
300 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztával kezdjük. 4 tojásfehérjét csipet sóval habbá verünk, tovább verjük a kanalanként hozzáadott cukorral (fele mennyiség), majd belekeverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet (fele mennyiség). 30x38 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon 10-15 percig sütjük. A sütési idő a sütőnktől is függ, érdemes figyelni.
  2. A maradék alapanyagból hasonló módon készítjük el a második tésztát is.
  3. A tojáshabhoz a tojásfehérjét a cukorral fényes habbá verjük. Ezután gőzfürdő felett további 10 percig verjük, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 75-100 fokos sütőben 60 percig, vagy akár tovább is szárítjuk.
  4. A töltelékhez 300 g cukorból karamellt készítünk, tejszínnel felöntjük és addig kevergetjük, amíg a karamell fel nem olvad. Levesszük a tűzről, kihűtjük, de időnként megkeverjük. A tejből, tojássárgából, pudingporból pudingot főzünk – előtte alaposan kikeverjük. A pudingot kihűtjük, a vajat habosra verjük, majd kis adagokban a vajba dolgozzuk bele a pudingot, végül pedig a kihűlt karamellt is. A krémet 3 részre osztjuk.
  5. A kakaós piskótát megkenjük az első adag krémmel, rátesszük a tojáshabos rétegeket, erre jön a második adag krém, a krémre jön a második adag tészta, majd a harmadik adag krém. A tetejét csokival díszítjük. Hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása