Pompás karamellás szelet

Recept Pompás karamellás szelet

Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

A krémes, édes, karamellás édességekre nehéz nemet mondani. Ottohon gyakran készítem, a család és barátok nagy örömére.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 27.5.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Hozzávalók kb. 30 kockához:

8 dbtojás
8 evőkanálporcukor
8 evőkanálrétesliszt
2 kávéskanálDrOetker sütőpor
2 evőkanálkakaó

Tojáshab réteg:

5 dbtojásfehérje
250 gkristálycukor

Töltelék:

300 gkristálycukor
250 mlhabtejszín
300 mltej
1 csomagvaníliapuding
5 dbtojássárga
300 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztával kezdjük. 4 tojásfehérjét csipet sóval habbá verünk, tovább verjük a kanalanként hozzáadott cukorral (fele mennyiség), majd belekeverjük a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet (fele mennyiség). 30x38 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, 180 fokon 10-15 percig sütjük. A sütési idő a sütőnktől is függ, érdemes figyelni.
  2. A maradék alapanyagból hasonló módon készítjük el a második tésztát is.
  3. A tojáshabhoz a tojásfehérjét a cukorral fényes habbá verjük. Ezután gőzfürdő felett további 10 percig verjük, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 75-100 fokos sütőben 60 percig, vagy akár tovább is szárítjuk.
  4. A töltelékhez 300 g cukorból karamellt készítünk, tejszínnel felöntjük és addig kevergetjük, amíg a karamell fel nem olvad. Levesszük a tűzről, kihűtjük, de időnként megkeverjük. A tejből, tojássárgából, pudingporból pudingot főzünk – előtte alaposan kikeverjük. A pudingot kihűtjük, a vajat habosra verjük, majd kis adagokban a vajba dolgozzuk bele a pudingot, végül pedig a kihűlt karamellt is. A krémet 3 részre osztjuk.
  5. A kakaós piskótát megkenjük az első adag krémmel, rátesszük a tojáshabos rétegeket, erre jön a második adag krém, a krémre jön a második adag tészta, majd a harmadik adag krém. A tetejét csokival díszítjük. Hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blazena Sadovskának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás