Pompás, lágy karácsonyi kifli, szinte szétolvad a nyelven!

Recept Pompás, lágy karácsonyi kifli, szinte szétolvad a nyelven!
KÜLDÖTT KÉPEK

Karácsonyi kifli! Enélkül elképzelhetetlen a karácsony! Egyszerűen hozzátartozik az ünnepekhez, mert finom, az asztal méltó dísze, és a család is imádja! A tészta lágy, szinte szétolvad a nyelven, az íze pedig fantasztikus! Én mindig teszek a tésztába kókuszreszeléket. A tetejét már csak csokiöntettel kell díszíteni, és el is készült. Szerző: Petra H

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

100 gfinomliszt
250 gporcukor
125 gkókuszreszelék
125 gvaj
1 kv. kanálsütőpor

Öntet:

2 dbnugátos szelet (kb. 100 g)
50 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. A szárat masszát a kezünkkel elkezdjük eldolgozni, majd egy kis cipót formázunk, amit legalább egy órára hűtőszekrénybe teszünk.
  2. Előkészítjük a kifliformákat. Nem kell őket kikenni vagy beszórni, egész egyszerűen simán megtöltjük a tésztával.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük.
  4. Még amíg forró, kifordítjuk a formákból. Amikor kihűlt, tetszés szerint díszítjük a csokiöntettel (csokit és vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk).
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás