Pompás, lágy karácsonyi kifli, szinte szétolvad a nyelven!

Karácsonyi kifli! Enélkül elképzelhetetlen a karácsony! Egyszerűen hozzátartozik az ünnepekhez, mert finom, az asztal méltó dísze, és a család is imádja! A tészta lágy, szinte szétolvad a nyelven, az íze pedig fantasztikus! Én mindig teszek a tésztába kókuszreszeléket. A tetejét már csak csokiöntettel kell díszíteni, és el is készült. Szerző: Petra H

Hozzáadta:, 10.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pompás, lágy karácsonyi kifli, szinte szétolvad a nyelven!

Hozzávalók

Tészta:
100 gfinomliszt
250 gporcukor
125 gkókuszreszelék
125 gvaj
1 kv. kanálsütőpor
Öntet:
2 dbnugátos szelet (kb. 100 g)
50 gvaj

Elkészítés menete

  1. A vajat a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. A szárat masszát a kezünkkel elkezdjük eldolgozni, majd egy kis cipót formázunk, amit legalább egy órára hűtőszekrénybe teszünk.
  2. Előkészítjük a kifliformákat. Nem kell őket kikenni vagy beszórni, egész egyszerűen simán megtöltjük a tésztával.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 8 percig sütjük.
  4. Még amíg forró, kifordítjuk a formákból. Amikor kihűlt, tetszés szerint díszítjük a csokiöntettel (csokit és vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk).