Pompás túrós batyuk
Ezeknek az édes falatoknak egyszerűen nem lehet ellenállni! Nem mondom, hogy nem időigényes az elkészítése, de szerintem szórakoztató, a végeredmény pedig egyszerűen fenséges! A pompás túrós batyut nemcsak a kelt tészta és édes töltelék teszi ellenállhatatlanná, hanem a szilvalekvár és az édes morzsa a tetején is. A túrós töltelékbe ízlés szerint mazsolát is tehetünk, sőt, akár rummal is ízesíthetjük. Szerző: Mineralka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.12.2018
Kategória: Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
1 kgbúzafinomliszt
100 gkristálycukor
3 dbtojás
100 mlolaj
csipet só
5-6 dcltej
42 gélesztő
Töltelék:
500 gtúró
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint kristálycukor
Morzsa:
30 gvaj
60 grétesliszt
60 gkristálycukor
ízlés szerint fahéjas cukor
Szükségünk lesz még:
szilvalekvár
- Klasszikus kelt tésztát készítünk: a tejet felmelegítjük (langyosra), hozzáadunk egy kanál kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, míg felfut. A többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáöntjük az élesztőt és sima állagú tésztát készítünk. Lefedjük, meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.%
- Amíg a tészta kel, elkészítjük a túrós tölteléket. A túrót a vaníliacukorral és kristálycukorral simára keverjük.
- Elkészítjük a morzsát. Minden hozzávalót kézzel eldolgozunk, majd ezzel szórjuk meg a táskákat.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Fantastické dvojctihodné koláče.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Fantastické dvojctihodné koláče.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS