TopReceptek.hu Péksütemények Pompás túrós batyuk
Pompás túrós batyuk
Recept Pompás túrós batyuk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.12.2018

Pompás túrós batyuk

Ezeknek az édes falatoknak egyszerűen nem lehet ellenállni! Nem mondom, hogy nem időigényes az elkészítése, de szerintem szórakoztató, a végeredmény pedig egyszerűen fenséges! A pompás túrós batyut nemcsak a kelt tészta és édes töltelék teszi ellenállhatatlanná, hanem a szilvalekvár és az édes morzsa a tetején is. A túrós töltelékbe ízlés szerint mazsolát is tehetünk, sőt, akár rummal is ízesíthetjük. Szerző: Mineralka

110 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 kg
búzafinomliszt
100 g
kristálycukor
3 db
tojás
100 ml
olaj
csipet só
5-6 dcl
tej
42 g
élesztő

Töltelék:

500 g
túró
1 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint kristálycukor

Morzsa:

30 g
vaj
60 g
rétesliszt
60 g
kristálycukor
ízlés szerint fahéjas cukor

Szükségünk lesz még:

szilvalekvár
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Klasszikus kelt tésztát készítünk: a tejet felmelegítjük (langyosra), hozzáadunk egy kanál kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, míg felfut. A többi hozzávalót tálba tesszük, hozzáöntjük az élesztőt és sima állagú tésztát készítünk. Lefedjük, meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.%
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a túrós tölteléket. A túrót a vaníliacukorral és kristálycukorral simára keverjük.
  3. Elkészítjük a morzsát. Minden hozzávalót kézzel eldolgozunk, majd ezzel szórjuk meg a táskákat.
  4. A megkelt tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk.
  5. Minden tésztanégyzet közepére egy kanál túrós tölteléket teszünk, majd becsomagoljuk. Olajjal kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a batyu szájával lefelé.
  6. Tejjel felvert tojássárgával megkenjük. Minden batyu tetejére egy kevés szilvalekvárt teszünk.
  7. Megszórjuk az édes morzsával.
  8. 180 fokon 25 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása