Pompás túrós szelet sárgabarackkal

Recept Pompás túrós szelet sárgabarackkal
KÜLDÖTT KÉPEK

A pompás túrós szeletet nemcsak sárgabarackkal ölthetjük, hanem bármilyen gyümölccsel. Lehet az őszibarack, mandarin, szilva, erdei gyümölcs… Csak rajtunk áll. Szerintem a túrós töltelékkel gyakorlatilag minden gyümölcs tökéletes párost alkot. A két puha tésztalap és a tetején a porcukor teszi fel az „i”-re a pontot. Ha ügyesek vagyunk, a tésztát és tölteléket negyed óra alatt el tudjuk készíteni, a tésztalapokat egyenként 10-10 percig kell sütni. Szerző: Jaja79

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 gbúzafinomliszt
200 gkristálycukor
250 gvaj
2 dbtojás
csipet só
1 csomagsütőpor
1 ev. kanáltejföl

Töltelék:

500 gsárgabarack
1 kgtúró
150 gporcukor
1 kv. kanálvanília kivonat
3 ev. kanálbúzadara

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tésztává dolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, mindegyik adagot lisztes felülete 24 x 36 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. Természetesen kisebb tepsit is használhatunk, mindig a tepsi méreteit vesszük alapul. Minél kisebb a tepsi, annál vastagabb lesz a tészta.
  2. Mindkét tésztalapot 180 fokon 10 percig sütjük.
  3. Az egyik tésztalapot cukros vízzel vagy kompótlével meglocsoljuk, esetleg lekvárral megkenjük. Rátesszük a félbe vágott sárgabarackot és rákanalazzuk a tölteléket.
  4. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan elkeverjük.
  5. Lefedjük a másik tésztalappal. Porcukorral megszórjuk, tálalhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás