Porcukorba forgatott pöfeteg sütemény

Ha valami egyszerű édességre vágyunk, akkor a porcukorba forgatott pöfeteg sütemény egy remek választás. A tésztához az alapanyagokat csak össze kell keverni, amit megformázunk, porcukorba forgatunk és megsütünk. A tésztájához használt csokoládét lereszeltem, de ha van időnk és kedvünk, akár gőzfürdő felett felolvasztott étcsokoládét is használhatunk. A kis golyókat nedves kézzel formáztam, így csak egy kicsit ragadt. A tésztájához kakaó is rakható, sőt, ha nem szeretjük a nagyon édeset, a porcukor mennyisége is csökkenthető. Én és a családom nagyon szeretjük.

Hozzáadta:, 4.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Recept Porcukorba forgatott pöfeteg sütemény

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
80 gbúzafinomliszt
30 gzsemlemorzsa
120 greszelt étcsokoládé
350 gdarált dió
3 dbtojás
200 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 ev. kanálrum
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A hozzávalókat egy tálba tesszük, majd addig dolgozzuk, amíg tésztát nem kapunk. A kapott masszát kb.5-7 cm-es henger alakúra formázzuk.
  2. A hengereket 1-2 cm széles cikkekre szeleteljük, majd mindegyik kis szeletből golyót formázunk.
  3. A golyókat porcukorba forgatjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. A golyókat 130 fokon kb. 18-20 percet sütjük.
  4. A megsült pöfetegek sütiket kihűtjük és tálaljuk. Jó étvágyat!