Porcukorral meghintett töltött karácsonyi dió

Recept Porcukorral meghintett töltött karácsonyi dió
KÜLDÖTT KÉPEK

A porcukorral meghintett töltött karácsonyi dió egy elengedhetetlen kelléke az ünnepi süteménykínálatnak. A finom és puha tészta mennyei az édes tojáskrémmel. Nem csoda, hogy ez a recept már évek óta minden karácsony alkalmával elkészül, és biztos vagyok benne, hogy ez továbbra is így marad. Szerencsére manapság a formát sem túlságosan bonyolult beszerezni, a recept pedig szintén egyszerű, talán a legtöbb időt a dióformák beolajozása és a kész diók megtöltése veszi igénybe.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 gbúzafinomliszt
300 grétesliszt
300 gvaj
200 gporcukor
250 gdarált dió
1 dbtojás

Töltelék:

4 dbtojás
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
200 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tésztához a hozzávalókat alaposan elkeverjük, eldolgozzuk. A kész tésztával könnyű dolgozni, nem szükséges hűtőbe tenni. A tésztából kisebb darabokat szakítunk le, amit beleteszünk a dióformába. A töltés előtt a formákat olajjal bekenjük.
  2. A diókat úgy töltjük, hogy még a sütés előtt ügyelünk arra, hogy a fél diók közepén legyen elég hely a tölteléknek. A tésztát 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük, kihűtjük és kivesszük a sütőformából.
  3. Töltelék: A tojást cukorral és vaníliacukorral gőzfürdő fölött sűrűsödésik verjük (ez kb. 10 percig tart), majd levesszük a gőzről és kihűtjük.
  4. A vajat kikeverjük és hozzákeverjük a kihűlt töltelékhez. A krémet sütőzacskóba töltjük, és ezzel töltjük meg a diókat, majd összetapasztunk két fél diót. A kész süteményt porcukorban megforgatjuk, vagy csak simán egy szita segítségével, porcukorral vagy kakaóval meghintjük.

 

Blogom:Adkas

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás