TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Porcukorral meghintett töltött karácsonyi dió
Porcukorral meghintett töltött karácsonyi dió
Recept Porcukorral meghintett töltött karácsonyi dió
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   15.12.2016

Porcukorral meghintett töltött karácsonyi dió

A porcukorral meghintett töltött karácsonyi dió egy elengedhetetlen kelléke az ünnepi süteménykínálatnak. A finom és puha tészta mennyei az édes tojáskrémmel. Nem csoda, hogy ez a recept már évek óta minden karácsony alkalmával elkészül, és biztos vagyok benne, hogy ez továbbra is így marad. Szerencsére manapság a formát sem túlságosan bonyolult beszerezni, a recept pedig szintén egyszerű, talán a legtöbb időt a dióformák beolajozása és a kész diók megtöltése veszi igénybe.

Alapanyagok

Tészta:

300 g
búzafinomliszt
300 g
rétesliszt
300 g
vaj
200 g
porcukor
250 g
darált dió
1 db
tojás

Töltelék:

4 db
tojás
200 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
200 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a hozzávalókat alaposan elkeverjük, eldolgozzuk. A kész tésztával könnyű dolgozni, nem szükséges hűtőbe tenni. A tésztából kisebb darabokat szakítunk le, amit beleteszünk a dióformába. A töltés előtt a formákat olajjal bekenjük.
  2. A diókat úgy töltjük, hogy még a sütés előtt ügyelünk arra, hogy a fél diók közepén legyen elég hely a tölteléknek. A tésztát 180 fokos sütőben 8-10 percig sütjük, kihűtjük és kivesszük a sütőformából.
  3. Töltelék: A tojást cukorral és vaníliacukorral gőzfürdő fölött sűrűsödésik verjük (ez kb. 10 percig tart), majd levesszük a gőzről és kihűtjük.
  4. A vajat kikeverjük és hozzákeverjük a kihűlt töltelékhez. A krémet sütőzacskóba töltjük, és ezzel töltjük meg a diókat, majd összetapasztunk két fél diót. A kész süteményt porcukorban megforgatjuk, vagy csak simán egy szita segítségével, porcukorral vagy kakaóval meghintjük.

 

Blogom:Adkas

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása