Póréhagymás-csirkés tészta

Ismét egy gyors vacsoraötlet a zöldséges csirkehús kedvelőinek. Nem titok, a csirkehúst póréhagymával dobjuk fel, na meg persze egy kevés fokhagymával, sóval, borssal és szójaszósszal is ízesítjük. Hogy a mártás kellően sűrű legyen, a csirkemell csíkokat nemcsak sózzuk és borsozzuk, hanem kukoricakeményítővel is megszórjuk. A szaftot a húslén kívül a tejszín adja. Nem marad más hátra, mint főtt tésztával elkeverni és jóízűen elfogyasztani. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 26.2.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Póréhagymás-csirkés tészta

Hozzávalók

500 gcsirkehús
200 gkockázott füstült szalonna
olaj
1 dbpóréhagyma
4 gerezdfokhagyma (apróra vágva)
2 kv. kanálcurry fűszerkeverék
300 mlhabtejszín
500 gkönyöktészta
só, őrölt bors
szójaszósz
kukoricakeményítő

Elkészítés menete

  1. A csirkét csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, megszórjuk a kukoricakeményítővel, ismét elkeverjük.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. Egy kevés olajon megpirítjuk a füstölt szalonnát, hozzáadjuk a csirkehúst és megpirítjuk. Meglocsoljuk a szójaszósszal.
  3. Hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, az apróra vágott fokhagymát, megszórjuk a curry fűszerkeverékkel, ráöntjük a tejszínt, lefedjük és kb. 10 percig főzzük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. Megkóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  5. Hozzáadjuk a főtt tésztát, lefedjük, pár percig együtt főzzük, majd tálaljuk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt