Póréhagymás szendvicskrém
A póréhagymás szendvicskrém kiváló kiegészítője bagetteknek, szendvicseknek, kenyereknek, falatkáknak. Finom, tartalmas, kiadós, szinte elengedhetetlen partielem. Érdemes a nagy nap előtt legalább egy nappal elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek: elsősorban a póréhagyma és a téliszalámi. A szendvicskrémen kívül már csak díszelemeket kell rakni a falatkákra: egy kis borsócsírát, esetleg egy kis petrezselymet…
Hozzávalók
1 csomagnatúr krémsajt (175 g)
1 ev. kanálmustár
3 ev. kanálmajonéz
1 dbpóréhagyma (csak a fehér része)
100 gtéliszalámi
ízlés szerint só, bors
Elkészítés menete
- Egy tálba beletesszük a krémsajtot, hozzáadjuk a majonézt, a mustárt, sózzuk és borsozzuk, majd simává, krémes állagúvá dolgozzuk.
- Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott póréhagymát és a kis lyukú reszelőn lereszelt szalámit. Ezekkel a hozzávalókkal is jó alaposan elkeverjük.
- Ha kell, a szendvicskrémet ízlés szerint még sózzuk és borsozzuk.
- A krémet hűtőszekrénybe tesszük, hogy kihűljön és az ízek összeérjenek.
- A mustár lehet dijoni mustár, de ha nem ízlik, akkor bátran választhatunk más mustárt is.
Blogom: Vaření s Tomem