TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Pozsonyi sertéscomb tésztával
Pozsonyi sertéscomb tésztával
Recept Pozsonyi sertéscomb tésztával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Puha, szaftos sertésszelet ízletes szószban, zöldséggel, ez a pozsonyi sertésszelet. A kiadós ételt főtt tésztával tálalom, és mindig nagy sikert aratok vele. A jó öreg kukta még mindig csodákra képes, a hús fantasztikusan megpirul. Zöldségnek fehérrépát, bébirépát és borsót választottam. A recepthez a maradék húslevest, alaplét is fel tudjuk használni, a siker pedig egyszerűen garantált. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   25.6.2018

Pozsonyi sertéscomb tésztával

Puha, szaftos sertésszelet ízletes szószban, zöldséggel, ez a pozsonyi sertésszelet. A kiadós ételt főtt tésztával tálalom, és mindig nagy sikert aratok vele. A jó öreg kukta még mindig csodákra képes, a hús fantasztikusan megpirul. Zöldségnek fehérrépát, bébirépát és borsót választottam. A recepthez a maradék húslevest, alaplét is fel tudjuk használni, a siker pedig egyszerűen garantált. Szerző: Danka

25 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
kb. 800 g
szeletelt sertéscomb
2 db
közepes fej vöröshagyma apróra vágva
2 ev. kanál
paradicsompüré
200 g
fagyasztott bébirépa
100 g
fagyasztott borsó
1 db
fehérrépa kockázva
2 db
nagyobb csemegeuborka
kb. 750 ml
alaplé
½ db
citrom leve
200 ml
tej
100 ml
habtejszín
víz
búzafinomliszt
őrölt pirospaprika
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
  1. A húst kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
  2. A hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk (serpenyőben, egy kevés olajon), majd egy kukta aljára tesszük. A serpenyőben, amiben a hússzeleteket megsütöttük, megpirítjuk a hagymát, egy kevés vízzel felöntjük, majd ezzel locsoljuk meg a hússzeleteket. Hozzáadjuk a paradicsompürét, ízlés szerint sózzuk, felöntjük az alaplével (a hússzeletek legyenek teljesen ellepve), lefedjük és 40 percig pároljuk.
  3. A húst kivesszük a kuktából, a főzőlébe beletesszük a kockára vágott fehérrépát és kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a répát, a borsót, az apróra vágott uborkát, a citrom levét, egy kevés vízzel elkevert lisztet, majd további 10 percig főzzük.
  4. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, tejjel és tejszínnel felöntjük, alaposan elkeverjük, majd visszatesszük a hússzeleteket. Egyet forralunk rajta és tálaljuk.
  5. Tésztával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása