TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Prágai kalács
Prágai kalács
Recept Prágai kalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   2.11.2017

Prágai kalács

Nagyon finom cseh különlegesség, finom kelt tésztából, lágy krémmel és morzsával. Az édesség elkészítése nagyon egyszerű, csak összeállítjuk a kelt tésztát, megkelesztjük, kis cipókat formázunk, a tepsin a cipócskákat megnyomkodjuk és korongokat készítünk, tojással megkenjük, édes morzsával megszórjuk, majd megsütjük. A puha korongokat félbe vágjuk, krémmel megtöltjük, pár órára hűtőbe tesszük, és kész.

120 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
búzafinomliszt
250 g
rétesliszt
150 ml
tej
3 ev. kanál
cukor
250 ml
majonéz
1 db
tojás
30 g
friss élesztő
4 ev. kanál
víz
csipet só

Krém:

200 ml
tej
1 csomag
vaníliacukor
100 g
vaj
500 ml
habtejszín
1 ev. kanál
kukoricakeményítő
3 ev. kanál
porcukor

Morzsa:

100 g
rétesliszt
60 g
vaj
60 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóiból klasszikus kelt tésztát készítünk. Miután a tészta megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből cipót formázunk.
  2. A cipókat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, kezünkkel lenyomjuk – lényegében kis korongokat készítünk a tepsiben. A korongokat megkenjük a felvert tojássárgával és megszórjuk a morzsával. Még 40 percig kelesztjük, majd 180 fokon 17-20 percig sütjük.
  3. A vajat a tejben felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a porcukrot. A keményítőt két evőkanál tejben feloldjuk és hozzáadjuk a tejhez. Miután felforrt, kihűtjük, hozzáadjuk a tejszínt és krémes állagúra dolgozzuk.
  4. Ezzel a krémmel töltjük meg a félbe vágott korongokat, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása