Prágai kalács
Nagyon finom cseh különlegesség, finom kelt tésztából, lágy krémmel és morzsával. Az édesség elkészítése nagyon egyszerű, csak összeállítjuk a kelt tésztát, megkelesztjük, kis cipókat formázunk, a tepsin a cipócskákat megnyomkodjuk és korongokat készítünk, tojással megkenjük, édes morzsával megszórjuk, majd megsütjük. A puha korongokat félbe vágjuk, krémmel megtöltjük, pár órára hűtőbe tesszük, és kész.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 2.11.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
250 gbúzafinomliszt
250 grétesliszt
150 mltej
3 ev. kanálcukor
250 mlmajonéz
1 dbtojás
30 gfriss élesztő
4 ev. kanálvíz
csipet só
Krém:
200 mltej
1 csomagvaníliacukor
100 gvaj
500 mlhabtejszín
1 ev. kanálkukoricakeményítő
3 ev. kanálporcukor
Morzsa:
100 grétesliszt
60 gvaj
60 gporcukor
- A tészta hozzávalóiból klasszikus kelt tésztát készítünk. Miután a tészta megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből cipót formázunk.
- A cipókat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, kezünkkel lenyomjuk – lényegében kis korongokat készítünk a tepsiben. A korongokat megkenjük a felvert tojássárgával és megszórjuk a morzsával. Még 40 percig kelesztjük, majd 180 fokon 17-20 percig sütjük.
- A vajat a tejben felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliacukrot és a porcukrot. A keményítőt két evőkanál tejben feloldjuk és hozzáadjuk a tejhez. Miután felforrt, kihűtjük, hozzáadjuk a tejszínt és krémes állagúra dolgozzuk.
- Ezzel a krémmel töltjük meg a félbe vágott korongokat, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS