TopReceptek.hu Péksütemények Próbálja ki ezeket a csodás kis fokhagymás zsömiket. Finomabb, mint a bolti.
Próbálja ki ezeket a csodás kis fokhagymás zsömiket. Finomabb, mint a bolti.
Recept Próbálja ki ezeket a csodás kis fokhagymás zsömiket. Finomabb, mint a bolti.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.5.2023

Próbálja ki ezeket a csodás kis fokhagymás zsömiket. Finomabb, mint a bolti.

Próbáljátok ki a teljes kiőrlésű lisztből készült fokhagymás zsömléket. Reggelire, uzsonnára, tízóraira is remek választás.

30 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

12 darab elkészítéséhez:

350 g
búzafinomliszt
250 g
teljes kiőrlésű liszt
340 ml
víz
2 és 1/2 kávéskanál
1 kávéskanál
kristálycukor
40 g
zsír
2/3 csomag
élesztő
30 g
vaj
3 gerezd
fokhagyma
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Felfuttatjuk az élesztőt (tej, cukor élesztő keveréke).
  2. Az élesztőt elkeverjük a liszttel, zsírral és sóval.
  3. Sima állagú tésztát gyúrunk, lefedjük, egy órát kelesztjük.
  4. 12 egyforma adagra osztjuk.
  5. A kis adagokból hosszabb hengert formázunk, majd ezt csomózzuk meg és készítjük el a zsemléket.
  6. Kizsírozott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, esetleg sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 15-20 percig pihentetjük, majd ezt követően 230 fokos sütőben 15 percig sütjük.
  7. A zúzott fokhagymát a puha vajjal elkeverjük, majd miután a zsemlék megsültek, ezzel a fokhagymás vajjal kenjük meg őket.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása