TopReceptek.hu Próbáljátok ki a kedvenc, illatozó fahéjas kifli receptünket. Kelt tésztából készül, a család nagy örömére.
Próbáljátok ki a kedvenc, illatozó fahéjas kifli receptünket. Kelt tésztából készül, a család nagy örömére.
Próbáljátok ki a kedvenc, illatozó fahéjas kifli receptünket. Kelt tésztából készül, a család nagy örömére.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   13.5.2023

Próbáljátok ki a kedvenc, illatozó fahéjas kifli receptünket. Kelt tésztából készül, a család nagy örömére.

Ezeket a puha, finom, fahéjas kifliket az esős napokon szoktam készíteni. Nem egy gyors recept, kell időt szentelni a tésztának és a formázásnak is, de megéri a fáradozást.

25 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
1/2 csomag
élesztő
250 ml
tej
3 evőkanál
olaj
1 kávéskanál
1 evőkanál
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor

Töltelék:

150 g
vaj
ízlés szerint
fahéj
ízlés szerint
kristálycukor
1 db
tojás kenéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk, adunk hozzá egy kanál cukrot, felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt eldolgozzuk a tészta többi hozzávalójával. Lefedjük, egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket kör alakúra nyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, fahéjas cukorral gazdagon megszórjuk. Az előkészített tésztaköröket 8-8 cikkre vágjuk.
  3. A kis tésztacikkeket a széles felétől kezdve elkezdjük felcsavarni, majd megformázzuk a kifliket.
  4. A 16 kiflit kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük, tojással megkenjük, negyed órát pihentetjük, majd 230 fokon 10 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása