TopReceptek.hu Köretek Knédlik és zsemlegombócok Próbáljátok ki ezt az egyszerű TRÜKKÖT a TÖKÉLETES knédli elkészítéséhez. A módszer működik, már nem kell gőz felett párolni.
Próbáljátok ki ezt az egyszerű TRÜKKÖT a TÖKÉLETES knédli elkészítéséhez. A módszer működik, már nem kell gőz felett párolni.
Recept Próbáljátok ki ezt az egyszerű TRÜKKÖT a TÖKÉLETES knédli elkészítéséhez. A módszer működik, már nem kell gőz felett párolni.
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.10.2023

Próbáljátok ki ezt az egyszerű TRÜKKÖT a TÖKÉLETES knédli elkészítéséhez. A módszer működik, már nem kell gőz felett párolni.

Felejtsétek el a gőz felett párolást. Ez a trükk működik, a végeredmény egyszerűen tökéletes.

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 bögre
rétesliszt
42 g
élesztő
6 dcl
tej
1 db
tojás
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet tálba szitáljuk. A tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a tojást és a sót, majd folyamatos kevergetés mellett kisebb adagokban a tejet is beledolgozzuk. Pár percet pihentetjük.
  2. A pihentetett tésztát lisztes felületre tesszük, 3-4 részre osztjuk, knédli alakra formázzuk. További 20 percig pihentetjük.
  3. Edényben vizet forralunk, kevés sót is adunk hozzé. A pihentetést követően a knédliket egyszerűen beletesszük a forrásban lévő vízbe, lefedjük, a lángot kicsire vesszük, 20 percig főzzük.
  4. Amíg az egyik knédli készül, fődögél, a többi knédlit is előkészítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása