Pudingkrémes képviselőfánk

Recept Pudingkrémes képviselőfánk
KÜLDÖTT KÉPEK

Hogy miért is szeretem a pudingkrémes képviselőfánkot? Mert isteni finom, nagyon jól néz ki, a hiedelemmel ellentétben könnyen elkészíthető, szerintem olcsó, és mindenkit le tudok vele venni a lábáról. Nem hiába az egyik legnépszerűbb sütemény azok közül, amit a családnak készítek. Bár az elkészítésnél kicsit csaltam és boltban vásárolt cukormázat használtam, a végeredményen ez semmit sem változtatott.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 mlvíz
150 gvaj
csipet só
200 gbúzafinomliszt
6 dbtojás

Pudingkrém:

600 mltej
2 csomagvaníliapuding
2 csomagvaníliacukor
375 gvaj
80 gporcukor

Befejezéshez:

300 mlhabtejszín
1 ev. kanálporcukor
400 gcukormáz (bolti)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vizet a vajjal és sóval felforraljuk. Ha már lobog és a vaj elolvadt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle már le nem válik az edény faláról (mindezt alacsony lángon).
  2. A tésztát egy hideg tálba tesszük, megvárjuk, míg kicsit kihül és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A tésztát habzsákba töltjük és kis „koszorúkat” formázunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A fánkokat 200 fokon 30-40 percig sütjük.
  3. A tejből, pudingból és vaníliacukorból pudingot főzünk és kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra verjük és belekeverjük a pudingba.
  4. A megsült fánkokat félbevágjuk, az aljára kerül a pudingkrém (habzsákból), erre tesszük a cukros tejszínhabot, majd lefedjük a fánk másik felével. Megvárjuk, míg a krém megköt, végül a tetejére kerül a cukormáz.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás