Pudingkrémes mini kalács

Nemrég egy kicsit próbáltam kreatív lenni a konyhában. Azt tudtam, hogy kelt tésztával szeretnék dolgozni, a befejezés viszont egyáltalán nem volt eldöntött. Gondolkodtam, gondolkodtam, majd úgy döntöttem, mini pudingkrémes kalácsokat készítek. A krém lágy és vaníliás, a kelt tészta önmagában is tökéletes, a kis kalácsok pedig mindenki érdeklődését felkeltik. Kicsiknek és nagyoknak is csak ajánlani tudom!

Hozzáadta:, 15.7.2018
Kategória: Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Pudingkrémes mini kalács

Hozzávalók

Tészta:
250 mltej
100 mlolaj
3 dbtojássárga
400 gfinomliszt
10 ev. kanálkristálycukor
csipet só
21 gélesztő
Krém:
3 csomagvanília ízű pudingpor
750 mltej
3 csomagvaníliacukor
5-6 ev. kanálkristálycukor
180 gvaj
Szükségünk lesz még:
tojás kenéshez
porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a kovászt: a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 kiskanál cukrot, elkeverjük és megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
  2. A lisztet egy kevés sóval, cukorral, tojássárgával, tejjel, olajjal és felfuttatott élesztővel eldolgozzuk, tészta állagúra. A kész tésztát lefedjük és legalább 1 órát kelesztjük. Akkor jó, ha a tészta legalább kétszeresére dagadt.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a pudingot (tej, pudingpor, cukor). Miután a sűrű puding kihűlt, beledolgozzuk a puha és habos vajat, majd a kapott krémet hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A tésztából 20 cm hosszú, 1 cm átmérőjű hengereket formázunk, amiket félbe hajtunk, majd a végénél fogva elkezdjük fonni. Akár egymás köré is csavarhatjuk a két tésztarészt.
  5. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, 15 perc alatt, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Amikor kihűlt, félbe vágjuk, megtöltjük a vaníliás krémmel (nyomózsák segítségével), porcukorral megszórjuk.
  7. Ebből a mennyiségből 18 kalácsot kaptam.

Elérhetőségem: ღ Vaření a pečení s radostí ღ