TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Mákos és diós kalács, bejgli Pudingkrémes mini kalács
Pudingkrémes mini kalács
Recept Pudingkrémes mini kalács
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nemrég egy kicsit próbáltam kreatív lenni a konyhában. Azt tudtam, hogy kelt tésztával szeretnék dolgozni, a befejezés viszont egyáltalán nem volt eldöntött. Gondolkodtam, gondolkodtam, majd úgy döntöttem, mini pudingkrémes kalácsokat készítek. A krém lágy és vaníliás, a kelt tészta önmagában is tökéletes, a kis kalácsok pedig mindenki érdeklődését felkeltik. Kicsiknek és nagyoknak is csak ajánlani tudom!

TopPetra TopPetra    ·   15.7.2018

Pudingkrémes mini kalács

Nemrég egy kicsit próbáltam kreatív lenni a konyhában. Azt tudtam, hogy kelt tésztával szeretnék dolgozni, a befejezés viszont egyáltalán nem volt eldöntött. Gondolkodtam, gondolkodtam, majd úgy döntöttem, mini pudingkrémes kalácsokat készítek. A krém lágy és vaníliás, a kelt tészta önmagában is tökéletes, a kis kalácsok pedig mindenki érdeklődését felkeltik. Kicsiknek és nagyoknak is csak ajánlani tudom!

120 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 ml
tej
100 ml
olaj
3 db
tojássárga
400 g
finomliszt
10 ev. kanál
kristálycukor
csipet só
21 g
élesztő

Krém:

3 csomag
vanília ízű pudingpor
750 ml
tej
3 csomag
vaníliacukor
5-6 ev. kanál
kristálycukor
180 g
vaj

Szükségünk lesz még:

tojás kenéshez
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
120 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. Elkészítjük a kovászt: a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 kiskanál cukrot, elkeverjük és megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
  2. A lisztet egy kevés sóval, cukorral, tojássárgával, tejjel, olajjal és felfuttatott élesztővel eldolgozzuk, tészta állagúra. A kész tésztát lefedjük és legalább 1 órát kelesztjük. Akkor jó, ha a tészta legalább kétszeresére dagadt.
  3. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a pudingot (tej, pudingpor, cukor). Miután a sűrű puding kihűlt, beledolgozzuk a puha és habos vajat, majd a kapott krémet hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A tésztából 20 cm hosszú, 1 cm átmérőjű hengereket formázunk, amiket félbe hajtunk, majd a végénél fogva elkezdjük fonni. Akár egymás köré is csavarhatjuk a két tésztarészt.
  5. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, 15 perc alatt, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Amikor kihűlt, félbe vágjuk, megtöltjük a vaníliás krémmel (nyomózsák segítségével), porcukorral megszórjuk.
  7. Ebből a mennyiségből 18 kalácsot kaptam.

Elérhetőségem: ღ Vaření a pečení s radostí ღ

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása