Pudingkrémes mini kalács

Hozzáadta: TopPetra, 15.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Mákos és diós kalács, bejgli
Nemrég egy kicsit próbáltam kreatív lenni a konyhában. Azt tudtam, hogy kelt tésztával szeretnék dolgozni, a befejezés viszont egyáltalán nem volt eldöntött. Gondolkodtam, gondolkodtam, majd úgy döntöttem, mini pudingkrémes kalácsokat készítek. A krém lágy és vaníliás, a kelt tészta önmagában is tökéletes, a kis kalácsok pedig mindenki érdeklődését felkeltik. Kicsiknek és nagyoknak is csak ajánlani tudom!
Hozzáadta: TopPetra, 15.7.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Karácsony, Mákos és diós kalács, bejgli
ALAPANYAGOK
Tészta:
Krém:
Szükségünk lesz még:
- Elkészítjük a kovászt: a langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 kiskanál cukrot, elkeverjük és megvárjuk, amíg az élesztő felfut.
- A lisztet egy kevés sóval, cukorral, tojássárgával, tejjel, olajjal és felfuttatott élesztővel eldolgozzuk, tészta állagúra. A kész tésztát lefedjük és legalább 1 órát kelesztjük. Akkor jó, ha a tészta legalább kétszeresére dagadt.
- Amíg a tészta pihen, elkészítjük a pudingot (tej, pudingpor, cukor). Miután a sűrű puding kihűlt, beledolgozzuk a puha és habos vajat, majd a kapott krémet hűtőszekrénybe tesszük.
- A tésztából 20 cm hosszú, 1 cm átmérőjű hengereket formázunk, amiket félbe hajtunk, majd a végénél fogva elkezdjük fonni. Akár egymás köré is csavarhatjuk a két tésztarészt.
- A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, 15 perc alatt, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
- Amikor kihűlt, félbe vágjuk, megtöltjük a vaníliás krémmel (nyomózsák segítségével), porcukorral megszórjuk.
- Ebből a mennyiségből 18 kalácsot kaptam.
Elérhetőségem: ღ Vaření a pečení s radostí ღ