Pudingkrémes szelet háztartási kekszből, sütés nélkül

Recept Pudingkrémes szelet háztartási kekszből, sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Úgy gondoltam, meglepem a családomat egy hűsítő finomsággal, előző nap este pedig el is készítettem a pudingkrémes szeletet háztartási kekszből, és még sütni sem kellett. Szerencsére sikerült pár csomag háztartási kekszet vennem (ha ráakadok, akkor mindig többet veszek, hogy legyen), a krémet pedig pillanatok alatt elkészítettem. Krémpudingot használtam, amit főzni sem kellett, ez még jobban meggyorsította az elkészítést. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

2 csomagkakaós háztartási keksz
250 glágy túró (kádas)
2 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
400 g habtejszín
1 ev. kanálporcukor
500 mlhideg tej (jól lehűlve)
2 csomagvaníliacukor
2 csomagvanília ízű krémpuding (Gála, főzés nélkül)
kevés tej a kekszek locsolásához

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy nagyobb tálban elkeverjük a túrót a két kanál porcukorral és egy csomag vaníliacukorral. A másik tálban a habtejszínt az egy evőkanál porcukorral habbá verjük. A harmadik tálban kézi robotgéppel csomómentesre keverjük a pudingport és a vaníliacukrot a hideg tejben.
  2. Ezután az első, nagyobb tálba beleöntjük a többi két tálban előkészített alapanyagokat, jó alaposan eldolgozzuk, és két részre osztjuk.
  3. Előkészítjük a magas falú, 26x22 cm méretű tepsit. Az alját sütőpapírral kibéleljük (előtte a tepsi alját kicsit benedvesítjük, a sütőpapírt jól összegyűrjük, majd újra kibontjuk és így béleljük ki vele a tepsit). A sütőpapírra egy réteg kekszet teszünk, tejjel meglocsoljuk, rátesszük a krém felét, ismét egy réteg keksz következik, amit tejjel meglocsolunk, erre kerül a maradék krém, végül rátesszük az utolsó réteg kakaós kekszet.
  4. Az utolsó kekszes réteget tejjel meglocsoljuk, a kész édességet egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás