TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Pudingkrémes szelet háztartási kekszből, sütés nélkül
Pudingkrémes szelet háztartási kekszből, sütés nélkül
Recept Pudingkrémes szelet háztartási kekszből, sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Úgy gondoltam, meglepem a családomat egy hűsítő finomsággal, előző nap este pedig el is készítettem a pudingkrémes szeletet háztartási kekszből, és még sütni sem kellett. Szerencsére sikerült pár csomag háztartási kekszet vennem (ha ráakadok, akkor mindig többet veszek, hogy legyen), a krémet pedig pillanatok alatt elkészítettem. Krémpudingot használtam, amit főzni sem kellett, ez még jobban meggyorsította az elkészítést. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   18.9.2018

Pudingkrémes szelet háztartási kekszből, sütés nélkül

Úgy gondoltam, meglepem a családomat egy hűsítő finomsággal, előző nap este pedig el is készítettem a pudingkrémes szeletet háztartási kekszből, és még sütni sem kellett. Szerencsére sikerült pár csomag háztartási kekszet vennem (ha ráakadok, akkor mindig többet veszek, hogy legyen), a krémet pedig pillanatok alatt elkészítettem. Krémpudingot használtam, amit főzni sem kellett, ez még jobban meggyorsította az elkészítést. Szerző: Danka

15 perc
Elkészítés
Alapanyagok
2 csomag
kakaós háztartási keksz
250 g
lágy túró (kádas)
2 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
400 g
habtejszín
1 ev. kanál
porcukor
500 ml
hideg tej (jól lehűlve)
2 csomag
vaníliacukor
2 csomag
vanília ízű krémpuding (Gála, főzés nélkül)
kevés tej a kekszek locsolásához
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
  1. Egy nagyobb tálban elkeverjük a túrót a két kanál porcukorral és egy csomag vaníliacukorral. A másik tálban a habtejszínt az egy evőkanál porcukorral habbá verjük. A harmadik tálban kézi robotgéppel csomómentesre keverjük a pudingport és a vaníliacukrot a hideg tejben.
  2. Ezután az első, nagyobb tálba beleöntjük a többi két tálban előkészített alapanyagokat, jó alaposan eldolgozzuk, és két részre osztjuk.
  3. Előkészítjük a magas falú, 26x22 cm méretű tepsit. Az alját sütőpapírral kibéleljük (előtte a tepsi alját kicsit benedvesítjük, a sütőpapírt jól összegyűrjük, majd újra kibontjuk és így béleljük ki vele a tepsit). A sütőpapírra egy réteg kekszet teszünk, tejjel meglocsoljuk, rátesszük a krém felét, ismét egy réteg keksz következik, amit tejjel meglocsolunk, erre kerül a maradék krém, végül rátesszük az utolsó réteg kakaós kekszet.
  4. Az utolsó kekszes réteget tejjel meglocsoljuk, a kész édességet egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása