Pudingkrémmel töltött kelt koszorú, eperrel

Recept Pudingkrémmel töltött kelt koszorú, eperrel
KÜLDÖTT KÉPEK

A pudingkrémmel töltött kelt koszorúk minden egyes ünnep alkalmával megállják a helyüket! És mivel eperrel is töltöm, még finomabb, még ellenállhatatlanabb! Hogy mi kell hozzá? Nagy adag kelt tészta, egy kis ügyesség és türelem, jó kis sűrű vaníliapudgos krém, és egy kevés pürésített eper. Ezekből áll össze ez a finomság, a tetején még egy kis porcukorral. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 mltej
200 mlolaj
6 dbtojássárga
800 gfinomliszt
20 ev. kanálkristálycukor
csipet só
40 gélesztő

Krém:

6 csomagvanília ízű pudingpor
1,5 ltej
6 csomagvaníliacukor
21 ev. kanálkristálycukor
360 gvaj

Szükségünk lesz még:

tojás kenéshez
porcukor szóráshoz
eper töltéshez, díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük, sima állagú tésztává dolgozzuk. Az élesztőt nem szükséges felfuttatni, hanem egész egyszerűen rámorzsoljuk a többi hozzávalóra.
  2. A tésztát lefedjük és meleg helyen legalább egy órát kelesztjük. Miután megkelt a tészta, kb. 10-12 kisebb adagra osztjuk. Mindegyik tésztaadagból golyót formázunk, majd minden egyes kis golyót kb. 1 cm átmérőjű, 25 cm hosszú hengerré formázzuk. A hengert félbe hajtjuk, majd a két tésztacsíkot egymás köré fonjuk.
  3. Az így kapott kis tésztafonatokat sütőpapírral kibélel tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütjük. Sütés előtt felvert tojással megkenjük.
  4. A megsült koszorúkat félbe vágjuk és megtöltjük a pudingos krémmel.
  5. A krémhez a vaj kivételével a hozzávalókat csomómentesre keverjük, sűrű pudingot főzünk. A kihűlt pudingba kis dagokban beledolgozzuk a vajat. A krémet süteményes zsákba töltjük, és ez töltjük meg a koszorúkat.
  6. A vaníliás krémre eperpürét tettem még, de akár szeletelt epret, vagy más gyümölcsöt is használhatunk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás