TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Pudingos-almás krémes
Pudingos-almás krémes
Recept Pudingos-almás krémes
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az alma és puding együtt rossz már nem lehet, főleg akkor, ha ez két tésztalap közt bújuk meg, és még egy kevés piskóta is feldobja a kompozíciót. A pudingos-almás krémes ünnepségeken is megállja a helyét. Lehűlve igazi csemege, amit kicsik és nagyok egyaránt szeretnek. A reszelt almát fahéjas cukorral ízesítettem, ettől még finomabb lett. Akár további gyümölccsel is feldobhatjuk, kiválóan illik a krémesbe a sárgabarack. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   6.4.2018

Pudingos-almás krémes

Az alma és puding együtt rossz már nem lehet, főleg akkor, ha ez két tésztalap közt bújuk meg, és még egy kevés piskóta is feldobja a kompozíciót. A pudingos-almás krémes ünnepségeken is megállja a helyét. Lehűlve igazi csemege, amit kicsik és nagyok egyaránt szeretnek. A reszelt almát fahéjas cukorral ízesítettem, ettől még finomabb lett. Akár további gyümölccsel is feldobhatjuk, kiválóan illik a krémesbe a sárgabarack. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

500 g
leveles tészta
1,5 csomag
piskóta

Almás réteg:

5-6 db
alma
1 csomag
fahéjas cukor

Puding:

1 l
tej
100 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
2 db
vanília ízű pudingpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tésztát kihajtogatjuk, félbe vágjuk ás tepsi nagyságúra nyújtjuk..
  2. A tésztát tepsibe rakjuk, és egy réteg piskótát teszünk rá.
  3. A cukorból, vaníliacukorból, pudingporból és tejből pudingot főzünk, majd ráöntjük a piskótára.
  4. A reszelt almával megszórjuk a pudingos réteget, majd fahéjas cukorral megszórjuk. Én édesebb almát használtam.
  5. Lefedjük a másik tésztalappal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük. Tetejét porcukorral megszórhatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása