Pudingos-almás krémes

Az alma és puding együtt rossz már nem lehet, főleg akkor, ha ez két tésztalap közt bújuk meg, és még egy kevés piskóta is feldobja a kompozíciót. A pudingos-almás krémes ünnepségeken is megállja a helyét. Lehűlve igazi csemege, amit kicsik és nagyok egyaránt szeretnek. A reszelt almát fahéjas cukorral ízesítettem, ettől még finomabb lett. Akár további gyümölccsel is feldobhatjuk, kiválóan illik a krémesbe a sárgabarack. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 6.4.2018
Kategória: Sütemények, Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pudingos-almás krémes

Hozzávalók

Alap:
500 gleveles tészta
1,5 csomagpiskóta
Almás réteg:
5-6 dbalma
1 csomagfahéjas cukor
Puding:
1 ltej
100 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
2 dbvanília ízű pudingpor

Elkészítés menete

  1. A tésztát kihajtogatjuk, félbe vágjuk ás tepsi nagyságúra nyújtjuk..Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  2. A tésztát tepsibe rakjuk, és egy réteg piskótát teszünk rá.
  3. A cukorból, vaníliacukorból, pudingporból és tejből pudingot főzünk, majd ráöntjük a piskótára.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  4. A reszelt almával megszórjuk a pudingos réteget, majd fahéjas cukorral megszórjuk. Én édesebb almát használtam.
  5. Lefedjük a másik tésztalappal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük. Tetejét porcukorral megszórhatjuk.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt