TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Pudingos-almás szelet (FOTÓKKAL)
Pudingos-almás szelet (FOTÓKKAL)
Recept Pudingos-almás szelet (FOTÓKKAL)
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Még a múlt héten vettem 3 kiló almát. Akciós volt, meg hát nagyon szeretem. Azért kicsit kellett gondolkodni, mit készítse belőle. Majd pedig megszületett ez az ötlet. Szerző: Lenulka

TopPetra TopPetra    ·   1.11.2021

Pudingos-almás szelet (FOTÓKKAL)

Még a múlt héten vettem 3 kiló almát. Akciós volt, meg hát nagyon szeretem. Azért kicsit kellett gondolkodni, mit készítse belőle. Majd pedig megszületett ez az ötlet. Szerző: Lenulka

Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
250 g
kristálycukor
250 g
rétesliszt
2 ev. kanál
olaj
1/2 csomag
sütőpor

Almás töltelék:

500 ml
víz
6 ev. kanál
kristálycukor
700 g
alma
2 csomag
vanília ízű pudingpor

Túrós töltelék:

500 g
túró
500 g
natúr joghurt
6 ev. kanál
kristálycukor
1 csomag
zselatinpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Beledolgozzuk a tészta többi hozzávalóját is. Utolsó lépésben forgatjuk bele a habbá vert tojásfehérjét.
  2. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük – tűtesztet szükséges végezni. Kihűtjük.
  3. Az almát lereszeljük, edénybe tesszük, 250 ml vízzel felöntjük, elkezdjük melegíteni. A másik adag vízben a pudingport és cukrot csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük az almához. Addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. A pudingtól gyorsan sűrű lesz, ezért akkor érdemes hozzáadni, amikor úgy gondoljuk, az alma már kellően puha. Az almás krémet kissé kihűtjük, majd a sütemény tetejére tesszük. Kihűtjük.
  4. A túrós-joghurtos réteghez a túrót, joghurtot, cukrot felverjük, majd hozzáadjuk az előkészített zselatinport. Ez kerül a sütemény tetejére. Ízlés szerint kakaóval megszórhatjuk.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután teljesen kihűlt, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása