Pudingos-almás szelet (FOTÓKKAL)

Recept Pudingos-almás szelet (FOTÓKKAL)

Hozzáadta: TopPetra, 1.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Még a múlt héten vettem 3 kiló almát. Akciós volt, meg hát nagyon szeretem. Azért kicsit kellett gondolkodni, mit készítse belőle. Majd pedig megszületett ez az ötlet. Szerző: Lenulka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 1.11.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Gyümölcs szerint

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
250 gkristálycukor
250 grétesliszt
2 ev. kanálolaj
1/2 csomagsütőpor

Almás töltelék:

500 mlvíz
6 ev. kanálkristálycukor
700 galma
2 csomagvanília ízű pudingpor

Túrós töltelék:

500 gtúró
500 gnatúr joghurt
6 ev. kanálkristálycukor
1 csomagzselatinpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Beledolgozzuk a tészta többi hozzávalóját is. Utolsó lépésben forgatjuk bele a habbá vert tojásfehérjét.
  2. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük – tűtesztet szükséges végezni. Kihűtjük.
  3. Az almát lereszeljük, edénybe tesszük, 250 ml vízzel felöntjük, elkezdjük melegíteni. A másik adag vízben a pudingport és cukrot csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük az almához. Addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. A pudingtól gyorsan sűrű lesz, ezért akkor érdemes hozzáadni, amikor úgy gondoljuk, az alma már kellően puha. Az almás krémet kissé kihűtjük, majd a sütemény tetejére tesszük. Kihűtjük.
  4. A túrós-joghurtos réteghez a túrót, joghurtot, cukrot felverjük, majd hozzáadjuk az előkészített zselatinport. Ez kerül a sütemény tetejére. Ízlés szerint kakaóval megszórhatjuk.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután teljesen kihűlt, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás