Pudingos-banános torta sütés nélkül

Erre a desszertre csak rá kell nézni, és már csorog is az ember nyála. A süti nagyon egyszerű, cserébe pedig az elkészítése is nagyon egyszerű! Nem kell sütni, csak piskóta, lágy krém és banán kell hozzá. A rétegezés pofonegyszerű, az ízélmény pedig magáért beszélt. Kevesebb mint egy óra az elkészítése, a legnehezebb pedig kivárni azt az időt, amíg a finomság szépen lehűl a hűtőszekrényben. A banános-pudingos tortát sütés nélkül mindenkinek ajánlom! Szerző: Triniti

Recept Pudingos-banános torta sütés nélkül

Hozzávalók

Krém:
1 csomagvanília ízű pudingpor
15 gburgonyakeményítő
80 gkristálycukor
500 mltej
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
20 gkakaó
Kell még:
220 gpiskóta (hosszú)
2 dbbanán
1/2 dbcitrom leve
160 mltej
70 mlrum
Tetejére:
300 mlhabtejszín
1 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomaghabfixáló
kakaó szóráshoz

Elkészítés menete

  1. Első körben elkészítjük a krémet: a pudingport és a keményítőt a tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliacukrot, sűrű pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük, a habosra vert vajat pedig beledolgozzuk a pudingba. Addig dolgozzuk, amíg sima, krémes krémet nem kapunk.
  2. A krémet két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a kakaót és ezzel is eldolgozzuk.
  3. Egy kisebb kör alakú sütőformát előkészítünk, az alját kirakjuk a rumos tejbe áztatott piskótával.
  4. Rátesszük a vaníliás krémet, újabb réteg piskóta, kakaós krém, felszeletelt vagy félbe vágott banán (amit a citrom levével meglocsoltunk), az utolsó réteg pedig a tejszínhab (a habtejszínt a porcukorral, vaníliacukorral és habfixálóval együtt habbá verjük).
  5. Tetejét kakaóval megszórjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd felszeleteljük és tálaljuk.