Pudingos-csokoládés kísértés

Recept Pudingos-csokoládés kísértés
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezt az édességet kezdő szakácsok is vígan el tudják készíteni. A tésztájába csak alaposan el kell dolgozni a pár hozzávalót, a sütő pedig elvégzi a dolgát. A kész tésztába egy fakanál nyelével lyukakat készítünk, így a finom vaníliás puding a tésztába is bele tud csordogálni. Az öntet habtejszín és csokoládés tökéletes elegye, amitől az édesség, a pudingos-csokoládés kísértés még finomabb lesz.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 bögrekristálycukor
4 dbtojás
2,5 bögrebúzafinomliszt
1 bögretej
3/4 bögrenövényi olaj
2 és 1/4 kv. kanálsütőpor
1 kv. kanálvanília aroma

Töltelék:

2 csomagvaníliapuding
700 mltej

Öntet:

230 gétcsokoládé
1 bögrehabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral és vanília aromával habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd felváltva az olajat és a tejet. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 23 x 33 cm-es tepsibe öntjük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tésztát 30 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, egy fakanál nyelével pedig lyukat készítünk a tésztába. A tésztát kihűtjük.
  3. A vaníliapudingból és tejből sűrű pudingot főzünk. Ízlés szerint cukrot is adhatunk hozzá. A kész pudingot ráöntjük a tészta tetejére, elegyengetjük, kihűtjük.
  4. Elkészítjük az öntetet. A tejszínt felmelegítjük, hozzáadjuk a csokoládét és addig kevergetjük, amíg a csokoládé el nem olvad. Vigyázzunk arra, hogy a tejszín ne forrjon fel!
  5. Az öntetet a kihűlt puding tetejére öntjük, hűtőszekrénybe tesszük, majd miután az öntet megkötött, felszeleteljük, tálaljuk. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás