Pudingos-epres pohárdesszert

Recept Pudingos-epres pohárdesszert
KÜLDÖTT KÉPEK

Alig vártam az eperszezont, mert ilyenkor finomabbnál finomabb epres finomságokat készíthetek. Egyszerűen imádom ezt a gyümölcsöt, és minden formában örömmel fogyasztom. A pudingos-epres pohárdesszert különlegesége az, hogy az eperből, citromléből és pudingporból sűrű krémet főzök, amit aztán felváltva teszek bele a poharakba a túrós-tejfölös krémmel. A krémbe banánt is keverhetünk, ettől még gyümölcsösebb és még finomabb. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

500 geper
1 dbcitrom leve
1 csomagvaníliapuding
200 mltejföl
250 g lágy túró (dobozos)
ízlés szerint méz
bármilyen más gyümölcs díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az epret megmossuk, felszeleteljük, edénybe tesszük, hozzáadjuk a citrom levét és elkezdjük főzni. Én szeretem a nagyobb eperdarabokat, ezért szeleteltem, de akár apríthatjuk is. Amikor az eper már elkezd főni, hozzáadjuk a pudingport és sűrű pudingot főzünk. Mézet is adhatunk hozzá, ízlés kérdése. Ha az eper elég édes, akkor nem kell még tovább édesíteni.
  2. A tejfölt a túróval krémesre keverjük, villával szétnyomkodott banánt is keverhetünk bele.
  3. Előkészítjük a poharakat, az aljára kanalazzuk az epres keveréket, erre tesszük rá a túrós-tejfölös krémet. Akár több réteget is készíthetünk.
  4. A tetejét friss eperrel, vagy egyéb gyümölccsel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás