Pudingos-gyümölcsös torta

Recept Pudingos-gyümölcsös torta
KÜLDÖTT KÉPEK

A puding és a gyümölcs együtt fantasztikus párosítás, így nem véletlen, hogy a tortámhoz ezt a tölteléket választottam. A tésztával kibélelt sütőformát csordultig töltöttem ezzel a tökéletes, pudingos-tejfölös-gyümölcsös krémmel. Fagyasztott erdei gyümölcsöt használtam, de mindenki arra vált, amire csak szeretne. Jó étvágyat!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gfinomliszt
100 gporcukor
125 gvaj
1 dbcitrom - héja
1 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor

Töltelék:

400 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
70 gkristálycukor
500 mltejföl
200 gfagyasztott gyümölcs
Porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük (a vaj puha, szobahőmérsékletű) és addig dolgozzuk, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Fél óra elteltével a sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tésztát kivesszük a hűtőből és kör alakú tortaforma alakúra nyújtjuk. Ezzel a tésztával béleljük ki a sütőforma alját és oldalát is (23 cm átmérőjű). Visszatesszük a hűtőszekrénybe és hozzálátunk a töltelékhez.
  3. A pudingport és a kristálycukrot hozzáadjuk a tejhez és csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, majd néha-néha megkeverve kihűtjük.
  4. Amikor a puding kihűlt, krémesre keverjük a tejföllel, majd belekeverjük a fagyasztott gyümölcsöt.
  5. A krémes tölteléket belekanalazzuk a tortaformába, majd beletesszük a 175 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 60 percig sütjük. Ha a teteje barnulni kezdene, akkor a tortaformát sütés közben alufóliával lefedjük és így fejezzük be a sütést.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás