TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Pudingos-gyümölcsös torta
Pudingos-gyümölcsös torta
Recept Pudingos-gyümölcsös torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.2.2020

Pudingos-gyümölcsös torta

A puding és a gyümölcs együtt fantasztikus párosítás, így nem véletlen, hogy a tortámhoz ezt a tölteléket választottam. A tésztával kibélelt sütőformát csordultig töltöttem ezzel a tökéletes, pudingos-tejfölös-gyümölcsös krémmel. Fagyasztott erdei gyümölcsöt használtam, de mindenki arra vált, amire csak szeretne. Jó étvágyat!

55 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

250 g
finomliszt
100 g
porcukor
125 g
vaj
1 db
citrom - héja
1 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor
1 csomag
sütőpor

Töltelék:

400 ml
tej
1 csomag
vanília ízű pudingpor
70 g
kristálycukor
500 ml
tejföl
200 g
fagyasztott gyümölcs
Porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük (a vaj puha, szobahőmérsékletű) és addig dolgozzuk, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Fél óra elteltével a sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tésztát kivesszük a hűtőből és kör alakú tortaforma alakúra nyújtjuk. Ezzel a tésztával béleljük ki a sütőforma alját és oldalát is (23 cm átmérőjű). Visszatesszük a hűtőszekrénybe és hozzálátunk a töltelékhez.
  3. A pudingport és a kristálycukrot hozzáadjuk a tejhez és csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, majd néha-néha megkeverve kihűtjük.
  4. Amikor a puding kihűlt, krémesre keverjük a tejföllel, majd belekeverjük a fagyasztott gyümölcsöt.
  5. A krémes tölteléket belekanalazzuk a tortaformába, majd beletesszük a 175 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 60 percig sütjük. Ha a teteje barnulni kezdene, akkor a tortaformát sütés közben alufóliával lefedjük és így fejezzük be a sütést.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása