Pudingos-gyümölcsös torta

A puding és a gyümölcs együtt fantasztikus párosítás, így nem véletlen, hogy a tortámhoz ezt a tölteléket választottam. A tésztával kibélelt sütőformát csordultig töltöttem ezzel a tökéletes, pudingos-tejfölös-gyümölcsös krémmel. Fagyasztott erdei gyümölcsöt használtam, de mindenki arra vált, amire csak szeretne. Jó étvágyat!

Hozzáadta:, 23.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Torták, Gyümölcsös édességek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pudingos-gyümölcsös torta

Hozzávalók

Tészta:
250 gfinomliszt
100 gporcukor
125 gvaj
1 dbcitrom - héja
1 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
Töltelék:
400 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
70 gkristálycukor
500 mltejföl
200 gfagyasztott gyümölcs
Porcukor szóráshoz

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük (a vaj puha, szobahőmérsékletű) és addig dolgozzuk, amíg sima állagú tésztát nem kapunk. A tésztát fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Fél óra elteltével a sütőt 175 fokra előmelegítjük. A tésztát kivesszük a hűtőből és kör alakú tortaforma alakúra nyújtjuk. Ezzel a tésztával béleljük ki a sütőforma alját és oldalát is (23 cm átmérőjű). Visszatesszük a hűtőszekrénybe és hozzálátunk a töltelékhez.
  3. A pudingport és a kristálycukrot hozzáadjuk a tejhez és csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, majd néha-néha megkeverve kihűtjük.
  4. Amikor a puding kihűlt, krémesre keverjük a tejföllel, majd belekeverjük a fagyasztott gyümölcsöt.
  5. A krémes tölteléket belekanalazzuk a tortaformába, majd beletesszük a 175 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 60 percig sütjük. Ha a teteje barnulni kezdene, akkor a tortaformát sütés közben alufóliával lefedjük és így fejezzük be a sütést.