Pudingos-kekszes réteges szelet

A pudingos-kekszes réteges szelet egy isteni és könnyű desszert ebéd után. Az elkészítése is egyszerű, ráadásul biztos elnyeri a család tetszését. A réteges szelet elkészítéséhez három fontos hozzávaló kell: a kakaós tészta, a vaníliás krém és a háztartási keksz. A kakaós tésztát három adagban sütöttem meg, a vaníliakrémet négy részre osztottam, a kekszet pedig két rétegben illesztettem bele a süteménybe. A tetején a csokoládé még jobbá varázsolta a sütit, de ez akár el is hagyható. Csoki nélkül is tökéletes a pudingos-kekszes réteges szelet

Hozzáadta:, 4.2.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Pudingos-kekszes réteges szelet

Hozzávalók

Tészta:
2 dbtojás
80 gvaj
150 g5kristálycukor
2 - 3 ev. kanálkakaó
1 kv. kanálsütőpor
5 ev. kanáltej
300 grétesliszt
Krém:
1,5 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
6 ev. kanálporcukor
3 ev. kanálliszt vagy étkezési keményítő
250 gvaj
Továbbá szükségünk lesz:
500 gháztartási keksz
100 gcsokoládé
3 ev. kanálporcukor
3 ev. kanálvíz
80 gvaj

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral habosra verjük és fokozatosan beledolgozzuk a kakaóporral elkevert tejet, a sütőporral elkevert sütőport és a felolvasztott vagy puha vajat.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  2. A tésztát három részre osztjuk és mindhárom adagot tepsi hátán megsütjük – 180 fokon, kb. 10 – 15 percig.
  3. Elkészítjük a krémet. A pudingport kevés tejben csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet feltesszük főni. Beleöntjük a pudingporos tejet, hozzáadjuk a lisztet és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A sűrű krémet kihűtjük, és mikor kihűlt, kanalanként belekeverjük a cukorral habosra vert vajat.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai
  4. Kezdhetjük a rétegezést. Egy tésztalapot tálcára vagy tepsibe teszünk, rátesszük a krém negyedét, erre kerül egy réteg háztartási keksz (előtte tejbe is márthatjuk, hogy puha legyen), újabb ¼ adag krémmel megkenjük, lefedjük a második tésztával, erre is kerül egy adag krém, újabb réteg háztartási keksz, a legutolsó rész krém, végül a harmadik tésztalap.
  5. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  6. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd folyamatos kevergetés mellett beledolgozzuk a cukrot és a vajat. Addig keverjük, amíg a cukor és a vaj fel nem oldódik és el nem keveredik a csokoládéval.
  7. A csokoládét rákenjük a süti tetejére, megvárjuk, míg megköt. A süteményt egy éjszakára hűtőbe is tehetjük. Felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!