TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Pudingos-kekszes réteges szelet
Pudingos-kekszes réteges szelet
Recept Pudingos-kekszes réteges szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   4.2.2017

Pudingos-kekszes réteges szelet

A pudingos-kekszes réteges szelet egy isteni és könnyű desszert ebéd után. Az elkészítése is egyszerű, ráadásul biztos elnyeri a család tetszését. A réteges szelet elkészítéséhez három fontos hozzávaló kell: a kakaós tészta, a vaníliás krém és a háztartási keksz. A kakaós tésztát három adagban sütöttem meg, a vaníliakrémet négy részre osztottam, a kekszet pedig két rétegben illesztettem bele a süteménybe. A tetején a csokoládé még jobbá varázsolta a sütit, de ez akár el is hagyható. Csoki nélkül is tökéletes a pudingos-kekszes réteges szelet

Alapanyagok

Tészta:

2 db
tojás
80 g
vaj
150 g5kristálycukor
2 - 3 ev. kanál
kakaó
1 kv. kanál
sütőpor
5 ev. kanál
tej
300 g
rétesliszt

Krém:

1,5 l
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
6 ev. kanál
porcukor
3 ev. kanál
liszt vagy étkezési keményítő
250 g
vaj

Továbbá szükségünk lesz:

500 g
háztartási keksz
100 g
csokoládé
3 ev. kanál
porcukor
3 ev. kanál
víz
80 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral habosra verjük és fokozatosan beledolgozzuk a kakaóporral elkevert tejet, a sütőporral elkevert sütőport és a felolvasztott vagy puha vajat.
  2. A tésztát három részre osztjuk és mindhárom adagot tepsi hátán megsütjük – 180 fokon, kb. 10 – 15 percig.
  3. Elkészítjük a krémet. A pudingport kevés tejben csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet feltesszük főni. Beleöntjük a pudingporos tejet, hozzáadjuk a lisztet és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. A sűrű krémet kihűtjük, és mikor kihűlt, kanalanként belekeverjük a cukorral habosra vert vajat.
  4. Kezdhetjük a rétegezést. Egy tésztalapot tálcára vagy tepsibe teszünk, rátesszük a krém negyedét, erre kerül egy réteg háztartási keksz (előtte tejbe is márthatjuk, hogy puha legyen), újabb ¼ adag krémmel megkenjük, lefedjük a második tésztával, erre is kerül egy adag krém, újabb réteg háztartási keksz, a legutolsó rész krém, végül a harmadik tésztalap.
  5. A tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.
  6. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd folyamatos kevergetés mellett beledolgozzuk a cukrot és a vajat. Addig keverjük, amíg a cukor és a vaj fel nem oldódik és el nem keveredik a csokoládéval.
  7. A csokoládét rákenjük a süti tetejére, megvárjuk, míg megköt. A süteményt egy éjszakára hűtőbe is tehetjük. Felszeleteljük és tálaljuk. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása