Pudingos-kekszes szelet sütés nélkül

Recept Pudingos-kekszes szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A sütés az életem elengedhetetlen része, szeretek kipróbálni a legújabb recepteket és egy kicsit kísérletezni is. Természetesen a sütés mellett a sütés nélküli recepteket is nagyon kedvelem, ráadásul a klasszikus édességeket is nagyon szeretem. Az egyik kedvencem, és a család nagy kedvence is a pudingos-kekszes szelet sütés nélkül. Az elkészítése gyors és egyszerű, a végeredmény pedig fenséges! Szerző: Márta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

2 csomagvaníliacukor
1 üveglekvár (kb. 150-200 ml, kenéshez)
1 ltej
4 csomagháztartási keksz (lehetőség szerint csokoládés)
3 csomagcsokoládé ízű pudingpor
250 mlhabtejszín
350 mltejföl
cukor ízlés szerint a pudinghoz
reszelt csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tejből, pudingporból és cukorból sűrű pudingot főzünk.
  2. A habtejszínt kemény habbá verjük és beledolgozzuk a vaníliacukorral elkevert tejfölt.
  3. Egy tepsi alját két réteg keksszel kibéleljük.
  4. Lekvárral megkenjük, rávisszük a még meleg pudingot, 1 réteg keksszel lefedjük, majd megkenjük a tejszínhabos krémmel. Ha netán a krém túl híg lenne, akkor egy csomag habfixálóval tudunk javítani az állagán.
  5. A tetejét reszelt csokoládéval vagy kakaóval szórjuk meg, majd legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután kihűlt, felszeleteljük és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás