TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Pudingos kelt tészta – a legjobb, amivel eddig találkoztam
Pudingos kelt tészta – a legjobb, amivel eddig találkoztam
Recept Pudingos kelt tészta – a legjobb, amivel eddig találkoztam
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A puding, mint töltelék nálunk nagyon népszerű. Az egyik legjobb módja a felhasználásának, ha a kész pudingot kelt tésztába teszem. Szerző: Milka

TopPetra TopPetra    ·   27.4.2023

Pudingos kelt tészta – a legjobb, amivel eddig találkoztam

A puding, mint töltelék nálunk nagyon népszerű. Az egyik legjobb módja a felhasználásának, ha a kész pudingot kelt tésztába teszem. Szerző: Milka

80 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Töltelék:

500 ml
hideg tej
4 evőkanál
kakaó
1 csomag
csokipuding
1 evőkanál
búzafinomliszt
150 g
kristálycukor
150 g
puha vaj

Tészta:

500 g
búzafinomliszt
100 g
porcukor
200 g
puha vaj
250 ml
langyos tej
1 kocka
élesztő
2 db
tojásfehérje
csipet

Kenéshez:

50 g
olvasztott vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
80 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. Töltelék: a hideg tejet és átszitált kakaót, pudingport, cukrot elkeverjük. Kis lángon melegíteni kezdjük, sűrű pudingot főzünk. Kissé kihűtjük, majd a langyos pudingba belekeverjük a puha vajat. A pudingos krémet hűtőbe tesszük pihenni.
  2. A tésztához a lisztet, porcukrot, puha vajat, langyos tejet és morzsolt élesztőt eldolgozzuk. Hozzáadjuk a 2 tojásfehérjéből, csipet sóval vert tojáshabot. Addig gyúrjuk, amíg a tészta el nem kezd elválni a tál oldalától. Ha túl sűrű, akkor kevés langyos tejet adhatunk hozzá. A tejet mindig kanalanként adagoljuk. A tésztát nem kell keleszteni.
  3. A tésztát cipóvá formázzuk, 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik kis adagból kb. fél centi vastag lapra nyújtjuk. A lapokat pudinggal megkenjük, felcsavarjuk.
  4. 2-2 tésztatekercset egymásba fonunk, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, olvasztott vajjal megkenjük. 180 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük. Még forrón olvasztott vajjal megkenjük.
Hozzászólás a recepthez
Ferencné Krauszpek    ·   29.4.2023   ·   Válasz   ·  

A receptben kettő tojássárgája van írva, a készítésnél kettő tojás fehérjét kemény habbá verjük!!!

TopPetra TopPetra    ·   1.5.2023   ·   Válasz   ·  

Javítva lett

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása