Pudingos kocka sütés nélkül

Recept Pudingos kocka sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Hát ennek a pudingos kockának egy nagy hátránya van: miután összeállítottuk, legalább 4 órára hűtőszekrénybe kell tenni, és ez bizony nem kevés idő. Főleg úgy, hogy nagyon-nagyon finom! De az idő kell ahhoz, hogy a keksz átvegye a rétegek nedvességét és megpuhuljon. A krém pedig a hidegben megköt, könnyebben vágható lesz. Szerző: Dorisa

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

430 gháztartási keksz
1000 mltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
4 ev. kanálkristálycukor
200 gvaj
450 mlhabtejszín
2 csomaghabfixáló
2 csomagvaníliacukor
Csokiöntet (bolti, vagy 200 g csokoládé és kevés olaj)
Mandulaszirom díszítéshez, esetleg kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A magas falú tepsit vagy formát kibéleljük a háztartási keksszel.
  2. Elkészítjük az első krémet: a tejből, pudingporból és kristálycukorból sűrű pudingot főzünk. Fóliával lefedjük, kihűtjük. A vajat habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingot. Végig kézi robotgéppel dolgoztam, így a krém csomómentes és nagyon krémes lett.
  3. A krém felét rákenjük a kekszre, újabb réteg keksz következik, a maradék pudingos krém, majd ezt is lefedjük a keksszel.
  4. A habtejszínt a habfixálóval és vaníliacukorral együtt habbá verjük, rákenjük a kekszre.
  5. Erre kerül még egy réteg keksz, aminek a tetejét csokiöntettel díszítjük. Én boltit használtam, de egy kevés olajjal felolvasztott csokoládét is használhatunk. Tetejét mandulaszirommal díszítjük, esetleg kókuszreszelékkel is megszórhatjuk.
  6. Az is jó megoldás, ha pl. másfél csomag vaníliás és másfél csomag kakaós pudingot használunk, így a rétegek is színesebbek lesznek.
  7. Legalább négy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd felszeleteljük, tálaljuk.

A receptért köszönet Dorisának!

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás