TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Pudingos korongok csokoládéval díszítve
Pudingos korongok csokoládéval díszítve
Recept Pudingos korongok csokoládéval díszítve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A fehér és sötét csokoládé csodálatos díszítőelem. Ha megvan a kiválasztott forma, sütemény, keksz, akkor már csak a fantáziánk szabhat neki határokat. A díszítéshez pudingos korongokat használtam. Eredetileg darálós süti recept, de mivel nincs darálóm, így maradtam a klasszikus kiszaggatásnál. A két megsült korongot finom lekvárral tapasztottam össze, majd a tetejét fehér és sötét csokoládéból készült öntettel díszítettem. Szerző: Mineralka

TopPetra TopPetra    ·   15.12.2018

Pudingos korongok csokoládéval díszítve

A fehér és sötét csokoládé csodálatos díszítőelem. Ha megvan a kiválasztott forma, sütemény, keksz, akkor már csak a fantáziánk szabhat neki határokat. A díszítéshez pudingos korongokat használtam. Eredetileg darálós süti recept, de mivel nincs darálóm, így maradtam a klasszikus kiszaggatásnál. A két megsült korongot finom lekvárral tapasztottam össze, majd a tetejét fehér és sötét csokoládéból készült öntettel díszítettem. Szerző: Mineralka

35 perc
Elkészítés
6 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 g
búzafinomliszt
120 g
porcukor
60 g
margarin
60 g
vaj
1 db
tojás
100 g
vanília ízű pudingpor
lekvár tapasztáshoz
csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
6 perc
Sütés/főzés
  1. Mintha linzert készítenénk: a tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután kinyújtjuk (4-5 mm vastagra).
  2. Az eredeti recept alapján a tésztát le kéne darálni, de nekem nincs darálóm, így saját megoldást választottam.
  3. A kinyújtott tésztából kiszaggattam a korongokat, sütőpapírral kibélelt tepsire tettem, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 6 percig sütöttem (ügyeljünk arra, hogy a tészta nem barnuljon meg!)
  4. A megsült korongokat lekvárral összetapasztjuk, majd ízlés szerint csokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása