Pudingos korongok csokoládéval díszítve

A fehér és sötét csokoládé csodálatos díszítőelem. Ha megvan a kiválasztott forma, sütemény, keksz, akkor már csak a fantáziánk szabhat neki határokat. A díszítéshez pudingos korongokat használtam. Eredetileg darálós süti recept, de mivel nincs darálóm, így maradtam a klasszikus kiszaggatásnál. A két megsült korongot finom lekvárral tapasztottam össze, majd a tetejét fehér és sötét csokoládéból készült öntettel díszítettem. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 15.12.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Pudingos receptek, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Pudingos korongok csokoládéval díszítve

Hozzávalók

250 gbúzafinomliszt
120 gporcukor
60 gmargarin
60 gvaj
1 dbtojás
100 gvanília ízű pudingpor
lekvár tapasztáshoz
csokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. Mintha linzert készítenénk: a tészta hozzávalóit eldolgozzuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután kinyújtjuk (4-5 mm vastagra).
  2. Az eredeti recept alapján a tésztát le kéne darálni, de nekem nincs darálóm, így saját megoldást választottam.
  3. A kinyújtott tésztából kiszaggattam a korongokat, sütőpapírral kibélelt tepsire tettem, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 6 percig sütöttem (ügyeljünk arra, hogy a tészta nem barnuljon meg!)
  4. A megsült korongokat lekvárral összetapasztjuk, majd ízlés szerint csokoládéval díszítjük.