Pudingos korongok édes krémmel

Recept Pudingos korongok édes krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű falatok az ünnepekre. A kívánt ünnepi hatást a mandulás aromával érem el, amit szerintem tökéletesen illik a krémbe és a tésztába is. A kapott krémmel tapasztjuk össze a finom korongokat, a tetejére pedig csokiöntet kerül. Díszíthetjük mandulaszirommal, de akár kókuszreszelékkel is megszórhatjuk, ízlés dolga.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

100 gbúzafinomliszt
200 gtönkölybúzaliszt
1 csomagvanília ízű pudingpor (kb. 40 g)
csipet só
125 gvaj vagy margarin
1,5 kv. kanálfolyékony édesítő
3 dbtojássárga
5 ev. kanáltej
Pár csepp mandula aroma

Töltelék:

125 mltej
1 púpos ev. kanálrétesliszt
125 gvaj
1 kv. kanálfolyékony édesítő
Pár csepp mandula aroma
Csoki díszítéshez
Mandula díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tészta állagúra dolgozzuk.
  2. A tésztából golyót formázunk, majd legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután kihűlt, vékonyra nyújtjuk, kivágjuk a kívánt formákat. A kis formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
  4. Elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel csomómentesre keverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt, beledolgozzuk a habosra vert vajat, az édesítőt és az aromát.
  5. A korongokat a krémmel összetapasztjuk, két órára hűtőszekrénybe tesszük, majd díszítjük: olvasztott csokoládéba mártjuk, majd mandulaszitommal is megszórhatjuk.

Blogom: Sladkosti

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás