TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Kókuszos desszertek Pudingos korongok édes krémmel
Pudingos korongok édes krémmel
Recept Pudingos korongok édes krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.11.2020

Pudingos korongok édes krémmel

Egyszerű falatok az ünnepekre. A kívánt ünnepi hatást a mandulás aromával érem el, amit szerintem tökéletesen illik a krémbe és a tésztába is. A kapott krémmel tapasztjuk össze a finom korongokat, a tetejére pedig csokiöntet kerül. Díszíthetjük mandulaszirommal, de akár kókuszreszelékkel is megszórhatjuk, ízlés dolga.

30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

100 g
búzafinomliszt
200 g
tönkölybúzaliszt
1 csomag
vanília ízű pudingpor (kb. 40 g)
csipet só
125 g
vaj vagy margarin
1,5 kv. kanál
folyékony édesítő
3 db
tojássárga
5 ev. kanál
tej
Pár csepp mandula aroma

Töltelék:

125 ml
tej
1 púpos ev. kanál
rétesliszt
125 g
vaj
1 kv. kanál
folyékony édesítő
Pár csepp mandula aroma
Csoki díszítéshez
Mandula díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tészta állagúra dolgozzuk.
  2. A tésztából golyót formázunk, majd legalább két órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután kihűlt, vékonyra nyújtjuk, kivágjuk a kívánt formákat. A kis formákat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.
  4. Elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel csomómentesre keverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle. Amikor kihűlt, beledolgozzuk a habosra vert vajat, az édesítőt és az aromát.
  5. A korongokat a krémmel összetapasztjuk, két órára hűtőszekrénybe tesszük, majd díszítjük: olvasztott csokoládéba mártjuk, majd mandulaszitommal is megszórhatjuk.

Blogom: Sladkosti

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása