TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Pudingos máglyarakás
Pudingos máglyarakás
Recept Pudingos máglyarakás
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.7.2022

Pudingos máglyarakás

Édes főétel maradék kifliből. Azt hiszem, ennél jobbal el sem lehet képzelni. Szerző: Romca

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

6 db
kifli
1/2 l
tej
4 db
tojás
ízlés szerint
kristálycukor
5 db
alma
ízlés szerint
fahéjas cukor
ízlés szerint
dió
ízlés szerint
mazsola
szükség szerint
vaj

Puding:

1/2 l
tej
1,5 csomag
vanília ízű pudingpor
ízlés szerint
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kiflit karokára vágjuk, tojással elkevert tejbe áztatjuk.
  2. A kiflikarikákat sütőtál aljára tesszük, rátesszük a vékonyra szeletelt almát (kevesebb levet enged, mintha lereszelnénk), rászórjuk a cukrot és fahéjas cukrot, az aprított diót és mazsolát. A tejből, pudingporból és cukorból pudingot főzünk, a kifli tetejére öntjük.
  3. Erre jön egy újabb réteg tejbe áztatott kifli, a kifli tetejére pedig vékonyra szeletelt vajat teszünk. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása